Til våre støttespillere

Kors på halsen er et nasjonalt samtaletilbud for alle opp til 18 år. Det er gratis og anonymt, og vi holder åpent mandag til fredag kl. 14-22 gjennom hele året. Rundt 200 Røde Kors-frivillige med grundig opplæring svarer på mail, chat og telefon. På nettsiden har vi også et forum hvor ungdom kan støtte hverandre.

Kors på halsen er ingen krisetjeneste, men et lavterskeltilbud hvor barna kan ta kontakt om det de har på hjertet – stort eller smått. I Kors på halsen er vi opptatt av å ta barna på alvor gjennom å lytte, støtte og gi håp. Vi er et supplement til det offentlige.

At vi inviterer til en samtale uten timebestilling, anonymt og gratis, legger lista lavt. Det er ofte her mange forteller om det som er vanskelig for første gang. Vi ønsker å støtte barnet, men også å gi styrke til å finne hjelp i eget miljø og egne nettverk. Hos oss kan de begynne praten, og øve seg på å si det de egentlig vil fortelle hjemme.

Materiell

Her finner du plakater som kan skrives ut og henges opp hos helsesøster, i klasserommet eller på fritidsklubben. Du kan også lese årsrapporter og andre faglige rapporter vi gir ut. Ønsker du å bestille materiell, kan du gjøre det på www.rodekorsbutikken.no (se mer info nedenfor).

 

Plakater

TIPS! Kommer plakaten ut på A4-ark, må du endre innstillinger på printeren, så den skrives ut som A3.

Til TV-skjerm (format 16:9)

For de aller minste (barnehage, SFO)

For de minste barna (1.-7. klasse)

              

For de største (ungdomsskole og VGS)

              

Kors på halsen holder sommeråpent (heng på døra til kontoret, klubben, helsesøster osv.)

Kors på halsen sommerplakat_åpent i hele sommer

 

Årsrapporter   

 Årsrapport 2017 - Forside

 

Andre rapporter

 

Bestill materiell på Røde Kors-butikken

Materiellpakke fra Røde Kors-butikken

Røde Kors-butikken finner du Kors på halsens materiellpakker, som blant annet inneholder årsrapport, visittkort og plakater satt sammen for to forskjellige aldersgrupper: barneskolen (ca 6-12 år) og ungdomsskole/VGS (ca 13-18 år).

NB! Alt materiell er gratis, og Kors på halsen dekker porto. Vi setter derfor pris på om du bestiller litt ekstra når du først er i gang, og heller deler med kolleger og andre. Skal du bare ha en plakat eller årsrapport, lønner det seg å skrive det ut fra denne nettsiden.

Vær også oppmerksom på at når du bestiller gjennom Røde Kors-butikken må du registreres og godkjennes som kunde. Dette kan ta litt tid.

Slik går du fram for å bestille på RK-butikken

  • Gå til https://rodekorsbutikken.no/kors-pa-halsen.html (Står du på startsiden, ser du "Kors på halsen" i hovedmenyen øverst).
  • Sjekk ut våre to materiellpakker og se hva de inneholder.
  • Bestille: Registrer deg i butikken med navn, adresse, innloggingsinformasjon og kundegruppe "skole/barnehage".
  • Du får en bekreftelse på mail, men må vente i inntil tre virkedager, for å få tildelt rett kundegruppe og få tilgang til vårt materiell. Det kan gå fortere, avhengig av når på dagen/uka du melder deg inn.
  • Når du har fått tildelt kundegruppe, får du enbekreftelse på mail og kan logge deg inn på brukeren og bestille så mange materiellpakker du ønsker.
  • Kors på halsen dekker frakt/porto, men kun når dere bestiller vårt materiell. Bestiller dere andre ting, som f eks "Henry", førstehjelpsopplegget for barn, tilkommer det fraktkostnader.