Temasider /  Rusmidler / Alkoholproblem
Dekorbilde grønn strek

Alkoholproblem

Hvis du tror at du eller en du kjenner har et rusproblem kan det hjelpe å snakke med en voksen, som helsesøster eller en lærer.


Hvis du mener at du selv eller noen av dine klassekamerater har et alkoholproblem, kan det hjelpe å få hele klassen til å diskutere bruk av alkohol og hva de synes kjennetegner et alkoholproblem.

Mange kan hjelpe

Kjenner du noen du tror trenger hjelp, er det fint at du bryr deg. Det finnes ulike organisasjoner som vet mye om alkoholmisbruk som du kan kontakte for å få mer informasjon. Du kan også ringe eller skrive anonymt til Kors på Halsen om du trenger å dele tankene dine for å finne ut av hvordan du skal gå frem videre.

«Rolig nå»

«Rolig nå» var en kampanje som jobbet for at ungdom skulle vente lengst mulig med å ta sin første slurk alkohol. En av grunnene til at det er lurt å vente lengst mulig er at det er vanskelig for ungdom å vite hvor mye en egentlig tåler. Denne kampanjen er nå avsluttet men arbeidet med å veilede ungdom fortsetter.

«Av og til»

Du kan sjekke nettstedet Av og til. Her finner du blant annet Juvente, som er en ungdomsorganisasjon som jobber for det de kaller rusgiftfri utvikling, fred, toleranse og like rettigheter for alle. Medlemmene er i hovedsak mellom 13 og 26 år og har valgt en edru livsstil.