Om oss / Hvem er vi?
Hvem er vi? Tre barn om Kors på halsen

Hvem er vi?

Kors på halsen er Røde Kors sitt nasjonale samtaletilbud for alle opp til 18 år, og har vært det helt siden 1984.

Ikke så lett å snakke?

Det er ikke alltid lett å snakke med foreldre, lærere eller helsesøster om hva som skjer i kroppen, en ulykkelig forelskelse i sommerferien, ensomhet, mobbing eller familietrøbbel. Andre ganger er du kanskje bare sprekkeferdig etter å fortelle noe gøy som har skjedd, men ingen er hjemme... Da kan det være fint å ha noen andre du kan snakke med og stole på.

Snakk om det med oss i Kors på halsen!

Kors på halsen tilhører Røde Kors, og er et sted alle opp til 18 år kan ringe, maile eller chatte og ta opp det som er viktig for dem. Hos oss får du snakke med en voksen du kan stole på, som ikke kan se hvem du er. Du kan fortelle om alt, både de gode tingene og det du synes er vondt og vanskelig. For livet blir faktisk litt lettere når du har noen å snakke med.

Her er et par tilbakemeldinger fra noen som har snakket med oss:

"Det er godt å snakke med noen uten å føle seg dømt."
 "Når en får sagt det en vil, kan det hjelpe på den psykiske helsa og hjelpe til så en kommer lettere gjennom hverdagen."

Hvem svarer?

De som svarer deg på mail, telefon og chat er frivillige i Røde Kors, med god opplæring i å snakke med, lytte til og støtte barn og ungdom. De har taushetsplikt og er anonyme akkurat som deg.

Korspåhalsen.no

På korspåhalsen.no kan du også spørre, støtte og diskutere med andre ungdommer på forum, eller lese om forskjellige ting som angår deg på våre temasider. Er du usikker på hvor du finner det du lurer på? Prøv å søke etter det eller kontakt oss og spør. Alt er lov, og ingen spørsmål er for dumme eller for vanskelige her på Kors på halsen!