ForumSkole og jobb / Vgs 2020
 • Vgs 2020

  Startet av Jente04_  ett år siden

  Hei jeg ska begynne på vgs i år (04). Er sykt stressa fordi jeg i tillegg skal flytte til et fosterhjem. Er redd for å ikke passe inn i det hele tatt og ikke få noen venner. Det føles som om det bare er meg som stresser så mye nå, selv om jeg vet det kanskje er mange andre som gjør det samme. Det er 2 gang jeg begynner på en helt ny skole samtidig som jeg har flyttet, men første gang var i 1 klasse og det var en som løp bort til meg så jeg ikke trengte å gjøre så mye for å få meg venner.
  Men nå føler jeg at jeg MÅ passe inn for å få noen venner, og jeg må prøve.

  Men så er det angsten som trekker meg tilbake og forteller jeg ikke er god nok. Har noen tips eller noe?

 • tristjævel ett år siden #1

  vet ikke om du ser dette før du starter men jeg var også veldig stressa dagen jeg starta på vgs, men det var ikke så ille jeg trodde. jeg starta uten å kjenne noen, og jeg har angst. på vgs er det ofte mange fra forskjellige skoler som starter, så mange føler seg akkurat som deg. alle vil prøve å få venner så det går nok litt naturlig. ingen husker noe fra første dagen på vgs, så hva du sier har ingenting å si. bare vær deg selv så er det nok ingen som dømmer deg. da er det i så fall de som har problemer

 • Jente04_ ett år siden #2

  Åhh jeg så svaret ditt nå, håper du har det greit:) Jeg har fått meg venner, både lærere og venner som hjelper meg nå som alt er nytt og skummelt.
  Takk for svar!

 • hezzzari ett år siden #3

  Så godt å høre at ting har blitt bedre. Jeg selv går vg2 og når jeg skulle begynne kjente jeg bare 3 jenter i klassen. Mange av de andre i klassen var fra samme ungdomsskole. Jeg ble etter litt tid kjent med alle, men var ikke alltid komfortabel å snakke med alle. Siden det var mange som holdte seg utenfor. Nå har jeg kjent dem i litt over ett år og endelig er jeg komfortabelt med å snakke med alle i klassen. Ting kan ta litt tid, å bli kjent med alle i klassen. Nå har jeg bare Norsk, Historie og Gym med klassen, de andre timene er programfag hvor jeg har med den andre klassen (vi er blandet). Nå er målet mitt å bli komfortabel med de og bli kjent med de. Og det har jeg kommer overrasket langt med. Du må bare sette av litt tid. Lykke til videre med Vgs.