ForumPolitikk, religion og samfunn / Kristne folk, hva synes dere?
 • Kristne folk, hva synes dere?

  Startet av TryWhyCryDie  3 år siden

  Jeg har hørt at det står i bibelen et sted at det ikke er lov å være homofil og at noen kristne hater homofile på grunn av det. Er det sant?

 • baremeg2 3 år siden #1

  Det er delvis riktig. I bibelen står det at menn ikke skal ligge med menn (1 tim 1:10). Siden dette også står i det nye testamente (NT) gjelder det også i dag.
  Det er nok også sant at noen kristne hater homofile og noen hater homofili, noen kristne bryr seg ikke, noen kristne syns det er greit, noen kristne syns det er bra.

  En god del, både troende og ikke-troende, tolker likevel dette avsnittet "feil". Eller egentlig, tar de verset ut av kontekst og sier at kristne mener at homofile skal dø. Noen troende bruker også dette som argument for å drepe. Dette er IKKE en ide etter det Jesus / Gud står for, da Jesus mener at alle skal ha sjansen til å omvende seg og alle skal bli akseptert for den de er.

  Jeg kan prøve å greie ut bibelteksten hvis det er noe som er uklart og du vil det, men jeg lar foreløpig det være. Spør hvis det er noe du lurer på eller noe som er uklart.

 • Jenta05 3 år siden #2

  Altså... nå er ikke jeg kristen, så si ifra hvis det er feil, men i tillegg til at det i bibelen står "menn skal ikke ligge med menn", så ståt det jo også "gud har skapt alt på jord" (eller noe sånnt) og da har han jo også skapt homofili?

  Pluss at homofile kjærester er jævlig søte.
  #evak 😍🏳️‍🌈

 • Francisca 3 år siden #3

  Eg er ikke sann sykt kristen, men i bibelen stør det at menn ikke skal ligge med menn (engelsk: men shall not lay with man, tror eg skreiv det rett) det det egentlig skulle stå var man skal ikke ligge med gutt, når de oversatte bibelen første gang i Tyskland så oversatte de det slik at man skal ikke ligge med man istedet for gutt, dermed at bibelen sier at pedofili ikke er greit og at de ikke har noe imot homofili.

  Håper dette var greit å få vite

 • Anon-no 3 år siden #4

  Kristne er ikke en gruppe.... Og om man tolker bibelen rett kan man tolke den til at homofili ikke er lov... Mange kristne synes homofili er helt ok da(og mange kristne har aldri lest bibelen....) Mange kristne er kristen konservative politisk... Der er det mange som ikke liker homofili...