• Kristen tro

  Startet av PratsommeMeg1  3 år siden

  Jeg er en kristen ungdom som legger opp til spørsmål om tro og religion. Er en veldig diskusjonsglad ung mann som gjerne vil bli "grilla". Har hørt mye om hva andre som ikke er kristne tror om oss, og mye av det er jo bare oppspinn! Les resten óg! La meg ta ett eksempel: Mange tror at som kristen må man følge di ti bud for å bli frelst. Men nå skal jeg si noe som mange av dere ikke hadde forventa: Det er helt motsatt! Vi kristne er løst fra de ti bud! Det er vanskelig å forklare over chatt, men slik er det altså. Jeg skal gjerne forsøke å forklare om noen er interessert!

 • JegHåper 3 år siden #1

  Jeg er døpt og konfirmert i kirken, jeg tror særlig ikke på noen av religionene, jeg ser for meg egentlig en bedre verden uten noe religion. De fleste konfliktene skjer jo på grunn av hva du tror på. Skulle jeg valgt EN religion, ville jeg valgt den ekte, den eneste, den ene guden kom for å spre, men på mange forskjellige måter, ble til mange forskjellige religioner, altså at det bare er en gud, men vi menneskene har tolket det annerledes og gjort det til mange religioner. Jeg har troa på en religion. Jeg skal ærlig si at vitenskapen er min religion, det er den jeg tror på.

 • Uten Navn 3 år siden #2

  Enig

 • Uten Navn 3 år siden #3

  Ja

 • Minstemann 3 år siden #4

  Du har ein del goretexsko poeng PratsommeMeg1.
  Men min forståelse er at me som kristne ikkje er løyst frå dei ti bud. At me skal prøve så godt me kan å følgje dei. Men at dersom me ikkje får det til, og ber om tilgivelse så får me tilgivelse. Eller?

 • Minstemann 3 år siden #5

  Du har ein del goretexsko poeng PratsommeMeg1.
  Men min forståelse er at me som kristne ikkje er løyst frå dei ti bud. At me skal prøve så godt me kan å følgje dei. Men at dersom me ikkje får det til, og ber om tilgivelse så får me tilgivelse. Eller?

 • PratsommeMeg1 3 år siden #6

  Nei, vet du, budene er oppfyllt, ikke opphevet. Vi som tror at Jesus døde for våre synder, er HELT OG FULLT RENE OG RETTFERDIGE overfor Gud! Gud elsker oss uansett hva vi gjør, bare vi tar vår tilflukt til ham. Men ja, vi skal prøve å holde budene og være gode mennesker, men ikke for å bli frelst og komme til himmelen, for det er vi allerede! Nei, vi skal prøve å holde budene FORDI vi er frelste. Det er vanskelig å forstå. Men det er nå en gang slik:) Det er godt for oss selv og de rundt oss at vi holder budene. Våre gjerninger kan ikke frelse oss. HELE frelsesverket måtte Jesus gjøre, og vi får frelsen gratis, bare vi tror på ham. Er noe av dette forståelig..?

 • PratsommeMeg1 3 år siden #7

  Og til deg "JegHåper" så håper jeg at du finner fram til den sanne tro. Jeg mener jeg har funnet den. Jeg mener å merke Guds kjærlighet og nærvær når jeg trenger det. Men husk, du er fri til å tro det du vil. Men fyr løs med spørsmål, så skal jeg svare men beste evne:)

 • PratsommeMeg1 3 år siden #8

  Og én ting til:
  Jeg skrev helt på starten at vi kristne "er løst fra" de ti bud. Men det ble feil. Håper dere leste mitt andre innlegg...:)

 • PratsommeMeg1 3 år siden #9

  Og enda en ting til:) Ja, du har rett i det du skriver, minstemann. Men vi er helt frie i Nåden. Alt er ferdig. Men ja, vi skal prøve å holde budene:)