ForumPolitikk, religion og samfunn / Konfirmasjonsproblemer
 • Konfirmasjonsproblemer

  Startet av Bloody hell  3 år siden

  Jeg er ikke kristen, og jeg har ikke noe imot de som er det, eller alle salgs andre religioner. Farmoren min er superkristen. Men det er jo ikke jeg. Når jeg skal konfirmeres vil foreldrene mine at jeg skal konfirmere meg kristelig, men jeg vil borgerlig. Foreldrene mine er ikke kristne, men mener jeg burde konfirmere meg i kirken pga. tradisjon! Jeg vil ikke skuffe noen, men jeg vil heller ikke konfirmere meg kristelig! Hva skal jeg gjøre?!

 • gutt02 3 år siden #1

  I Norge så har du fritt valg til å velge religion og konfimasjon så du velger sjøl. Hvis du ikke får lov av foreldrene dine til å konfirmere deg borgelig kan du gå til sak mot de for å få lov.

 • baremeg2 3 år siden #2

  ^Skal du melde deg inn nå? Før du er 15 (sykt rar regel, siden du er 14 når du skal velge hvordan du vil konfirmere deg) så kan du ikke melde deg inn og ut av trossamfunn uten foreldrene dine sitt samtykke. Dagen du er 15, kan du melde deg ut av statskirken og da kan du faktisk ikke konfirmere deg der... da kan du feks velge humanistisk konfirmasjon.

  Jeg er kanskje det du kaller "superkristen" men angrer på at jeg konfirmerte meg i kirken. Det kommer an på, men vet ikke om det er så stor forskjell (egentlig) på å konfirmere seg humanistisk eller i kirken. Du må nesten velge selv og det syns jeg foreldrene dine burde skjønne også.
  Vet ikke jeg, men til syvende sist er det du som bestemmer da du er 14-15 på konfirmasjonsdagen.
  Det jeg gjorde da, var å prøve å forklare til mamma og pappa at dette betydde mye for meg. Foreldrene skjønner da kanskje litt mer, og får andre forventninger. Er det verdt et forsøk?

 • alexno 6 måneder siden #3

  Du skal gjøre det DU vil.