• Hva er jeg?

  Startet av Noen..  3 år siden

  Hei, jeg sliter litt med å finne ut av religionen min. Når folk spør meg sier jeg at jeg er Kristen. Men jeg tror ikke på noen ting i bibelen, ikke Adam og Eva, ikke Skapelsen, ikke Babels tårn eller Gud! Jeg mener ikke å være slem mot Kristene, Kristendommen er en bra og spennende religion og folk må få tro på hva de vil. Men jeg tror ikke på Bibelen eller Gud, så hva er jeg?

 • Absolutt Ingenting 3 år siden #1

  Tror du at det finnes en gud eller noe åndelig liv etter døden? Tror du det er noe mer der ute som vi mennesker ikke vet noen ting om? Eller tror du at alt slutter når man dør, og at alt kan forklares av mennesker?

  -Hvis du er åpen for at det finnes en gud eller et liv etter døden, er du kanskje agnostiker. (Betyr at du ikke tror det finnes noe mer, men ikke avviser at det kan gjøre det heller. Kort sagt: At du ikke vet)
  -Hvis du ikke tror, og avviser helt at det finnes noen gud eller et liv etter døden, er du kanskje ateist (betyr uten gud)
  -Eller kanskje du tror på gjenfødelse eller noe liknende, og er buddhist eller hinduist?
  -Eller kanskje du bare kan kalle deg spirituell hvis du tror det er noe der ute som ikke helt kan forklares?

  Jeg anbefaler deg å søke litt opp på nett rundt disse tingene. Det er så mange ting man kan tro på! Eller la være å tror på! Finn definisjonen som passer for deg. Eller så kan du unngå definisjoner og bare si at du ikke vet helt hva du tror på. Gjør det som føles riktigst for deg. Ikke stress.

  Håper dette var litt til hjelp. :)

 • Noen.. 3 år siden #2

  Hei Absolutt Ingenting,
  Jeg er ikke sånn som tror på myter eller er spesielt overtroisk.
  Jeg er ganske vitenskaplig i trohetsveien. Jeg tror ikke sterkere på noe annet enn vitenskapen. Jeg tror kun på ting som Jessie, Steinalderen, Trias Perioden, Jura Perioden, Kritt Tiden, Perm tiden, Verdensrom osv. Ting jeg vet finnes og ting jeg vet har skjedd. Kan jeg være Humanist? Eller egner jeg meg ikke som en Humanist. Som du hører så er jeg dritdårlig på religion.

 • Absolutt Ingenting 3 år siden #3

  Det er godt mulig at du er humanist!
  Les litt på nett om hva det innebærer å være humanist. Kanskje du finner ut av at det er det som passer deg best.
  Håper du finner ut av noe. :) Lykke til <3

 • Hahha jeg trenger hjelp😓 3 år siden #4

  Det går bra å bare si:
  Jeg tror ikke på noe jeg