ForumPolitikk, religion og samfunn / Forlovelse med besteveninna mi? (Vi er heterofile jenter)
 • Forlovelse med besteveninna mi? (Vi er heterofile jenter)

  Startet av Anonym007  2 år siden

  Ja det meste ligger i overskrifta. Jeg er 17 og besteveninna mi er 18. Det er lov å forlove seg da dette ikke er en juridisk bindende avtale. Ingenting er bindende før vi (eventuelt) gifter oss.

  For meg er ekteskap lovnad om at man skal elske, motivere, trøste og være der for hverandre resten av livet. Jeg har vært besteveninne med gledesspreden i 6 år, og vi har gjensidig vennskapelig kjærlighet for hverandre. Hun har kjæreste, og jeg styrer med en..
  Føler at det er så mange som skilles nå for tiden, og vil ikke gi et slikt «løfte» ovenfor Gud hvor jeg lover at jeg skal være «forelsket» i et menneske resten av livet. Mennesker forandrer seg, og det gjør følelser også.

  Føler at det eneste som tilsier at jeg og veninna mi ikke kan forlove oss er disse gamle normene. Normene om mann og kvinne. Om følelser og hvordan kvinnen og mannen er så avhengige av hverandre. (Noe de på nesten ingen måte er lengre). Liksom dette rosemalte bildet av at ekteskap skal være bygd på kjærlighet i form av forelskelse. Kan ikke ekteskap være bygd på kjærlighet i form av ikke-romantiske vennskap?

  Planen er selvsagt ikke å gifte oss med en gang, men ideen er å forlove oss som et symbol på vennskap. Altså vi vil ikke endre noe i hverdagen verken etter vi blir forlovet og hellet ikke i framtiden om vi eventuelt gifter oss. Begge kan selvsagt være med hvem vi vil, snakke med hvem vi vil og gjøre det vi vil. Prinsippene som er i ekteskap om å love å stille opp for, være tilstede for, hjelpe, glede og elske hverandre resten av livet står igjen. Om dette innebærer at hun kan hjelpe meg når jeg trenger det i framtiden med eventuelle barn, motsatt, og generelt love å inkludere den andre i livet sitt.

 • This ride is a journey 2 7 måneder siden #1

  Veeeeldig sent svar, men lurer på hvordan dette har gått!? Helt enig i at forelskelse som kjærlighet er overdrevet når forelskelse egt bare er en vei INN til kjærlighet, det er få som er forelska med samme person livet ut. Det eneste problemet jeg kan se her er hvis dere vil gifte dere med de fremtidige kjærestene deres også, å være gift med flere er ikke lov i Norge. Kan også oppstå noe sjalusi hos disse guttene? I tillegg er det alt det med arven dere nå plutselig deler, men det blir kanskje ikke et problem, er dere vant til å dele så mye fra før? Håper det går bra med dere og uansett om dere er gifte/ugifte har det bra sammen