ForumPolitikk, religion og samfunn / Aldersgrense er sykt irriterende
 • Aldersgrense er sykt irriterende

  Startet av Cleo2002  4 år siden

  Aldersgrense er bare sykt irriterende
  Det er liksom aldersgrense på ALT.
  For å bestille noe på internett må man være 18+
  Fot å spille GTA18+
  For å bytte religionen så må man være 15+....
  Jeg måtte vente til jeg ble 13 for å få facebook bruker
  Osv osv
  Men den som irriterer meg mest er det religions grensa
  Uansett hvor gammel man er,du kan ikke tvinge noen til å tro på noe!!!
  Til og med en første klassing kan ikke slutt å tro på noe hvis ikke han/hun VIL SLUTTE
  F eks . Jeg har byttet religion fordi jeg tror på noe annet nå men jeg må vente til å bli 15 før å kunne tilhøre den religionen offessielt!
  Og det et en bok om en viktig sak som jeg har så sykt lyst på eller jeg TRENGER den
  Men jeg kommer seff ikke til å få lov
  (Desverre selges den ikje i bokhandelene og heller ikke på biblioteket)
  Hva mener dere på alders grense
  Personlig så mener jeg at de ER SÅ IRRITERENDE

 • sjokoladekake123 4 år siden #1

  Ingen kan tvinge deg til og ha en relgion du ikke tror på. Det de mener er at viss du skal melde deg ut av statskirka (noe alle blir meldt inn i nårr de blir født...) og inn i forksempel humanetiskforbund.. så må du være over 15 år..

 • akershusgutt 4 år siden #2

  Husk at foreldrene dine kan melde deg ut da:) Hvis du spør dem tror jeg de kommer til å gjøre det. Alle vil vel at barna skal få tro på hva de vil

 • Hjelp3r M3nnesk3r 3 år siden #3

  Hva du tror på er din egen meining, hva andre vil tolke som hva du tror på er en helt annen mening. Jeg tror det er for mange er usikker i alderen under 15 og folk vil vel ikke at du blir å konvertere også angre deg senere. Og det med GTA og andre spill aldersgrenser er ett gammelt system som er laget av 50-gamle mennesker som aldri har rørt ett spill. Peace

 • Den lave 3 år siden #4

  Well. Det er av en GOD grunn at voldelige spill som regel har 18. Skal ikke si stort, for spilte GTA siden jeg gikk i bleier, men det er allikevel for å unngå at smågutter/småjenter skal gå rundt og være helt rabalder. For mange så er ikke et spill, bare et spill/en virituell verden som er fylt med fantasi. Noen tror de er ekte, og noen spiller det for mye, og kan være det eneste de prater om (høres ikke bra ut at de går rundt å sier at de kverka den og den, og at den fløy over bilen når de går i gata, for folk under 18, har til tider ikke et filter). Det kan være farlig for noen.

  Ta alkohol og røykaldersgrensa. Eller lappen. Frontallappen til gutter er ikke fullutvikla før de er nærmere 20-23 åra. Skulle også til tider tro det om noen jenter. Vil du ha 16-åringer til å gå rundt å drikke, kanskje møte opp full på skolen, for de tror de er kule, eller får tidlig alkoholsforgiftning? For mye alkohol og røyking = Skader på lever, lunger og ikke blide foreldre. Lappen er for at de fleste skal ha tatt kursene og fått kjørt litt vett inn i hodet, sånn at de vet hvordan å oppføre seg i trafikken.

  Noen aldersgrenser er helt på trynet, mens andre er der for en god grunn. For religion, burde det ærlig talt ikke være noen aldersgrense. Er bare teit, for som regel vil den norske statskirka ha flest hoder innenfor dens samfunn for å få mer penger (de kristne er ganske koselige, men det er noen som prøver å manipulere folk til å tro annerledes etc.)

 • Annwal 3 år siden #5

  Noen aldersgrenser er mye lettere å forholde seg til enn andre.

  Aldersgrenser på filmer/spill synes jeg at man skal bestemme med foreldrene sine, selv om en aldersgrense er anbefalt. Det er fordi jeg mener at det er veldig forskjellig hvor mentalt utviklet hver enkelt person er. En på atten kan være yngre mentalt, og en på tretten kan være eldre mentalt. For eksempel er det best at sjuåringer ikke spiller GTA, fordi de kan få en veldig feil oppfatning av hva som er greit og ikke. Er aldersgrensen på spill over 15/16 synes jeg man burde følge dem. Ellers synes jeg man kan avtale aldersgrenser på filmer og spill hjemme med foresatte.

  Alkohol, røyk og snus er litt lettere å forstå hvorfor det er aldersgrense på. Hadde det vært fritt fram med rusmidler ville mange blitt både psykisk og fysisk hemmede. Alkohol påvirker nemlig hjernen veldig sterkt, og jo yngre man er, jo mindre skal det til før det går galt.

  Angående det med religion synes jeg det rett og slett ikke burde være noen aldersgrense. Selv om du er født inn i en f.eks muslimsk familie, er det ikke sikkert du tror på Allah. Hvis du absolutt ikke vil være med i den religionen du ble født inn i, kan dine foresatte melde deg ut - selv om du ikke har fylt 15 år.

  Håper dette hjalp! :)

 • Meme100 ett år siden #6

  Tror mye av aldersgrenser er helt bortkastet, men noe er fornuftig. Aldersgrenser på spill er også av PEGI, og det er ikke norsk lov, men anbefalinger. Det betyr at du kan forhandle med foreldrene dine der.

 • Tvillingbror og Tvillingsøster 10 måneder siden #7

  Hei vi 2 er en gutt og ei jente på snart 16 år. Vi er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Vi 2 syns at de fleste aldersgrenser er bare tull. Fordi vi 2 mener at alder er bare et tall. Hilsen Tvillingbror og Tvillingsøster på snart 16 år, som er Bestevenner.