ForumMine rettigheter / Rømmehjemmefra
 • Rømmehjemmefra

  Startet av Jente16.  11 måneder siden

  Hjelp! Jeg planlegger å rømme, jeg hadde planlagt å rømme i juleferien men det ble ikke noe av det siden noe kom i veien for meg.
  Jeg har snakket med Bup/ fastlege men ikke så mye/ skole/helsesykepleier/og chat tjenester, bruker de tilbudene som finnes på nett som mental helse, Alarmtelefonen for barn og unge og litt forskjellig.
  Jeg føler meg mer komfortabel når jeg snakker på chat enn å snakke ansikt mot ansikt med noen jeg kanskje ikke helt føler meg trygg på.
  Jeg orker ikke å snakke med familien min/ skole/ barnevernet om hva som plager meg lenger, vil bare vekk og være litt alene
  Moren min er lei av situasjonen min og truer meg nå med at hun skal drepe meg/skade meg som er ganske sterkt ord å si til sitt barn.
  Jeg vet jeg sikkert vil få problemer om jeg rømmer men jeg sitter faktisk med frykt for at noe vondt skal skje og jeg orker ikke å vente til at noe dumt skjer igjen på grunn av meg.
  Jeg skal kanskje stikke til Fredrikstad/Oslo kanskje være hos en venn eller bare finne meg et sted å være, jeg må nok bli kvitt mobilen min sånn at ikke politiet kan spore meg opp hvor jeg er, det ville vært stressende om de plutselig kom og fant meg.
  Jeg tenker å kanskje rømme i natt, må pakke og ta med det viktige og det jeg trenger, jeg har litt penger men lurer på hvor mye ting jeg må ha med meg som av klær/sminke/mat.. andre ting kanskje? Noen som kan gi meg noen bra tips...

  vet at jeg kommer til å trenge

  Tannbørste- tannkrem

  Varme klær

  Sko

  Mat

  Dopapir selvfølgelig

  Og litt smertestillende som Paracet-Ibux
  Håper på god svar fra noen ❤️ Håper ikke dere dømmer meg, prøver å finne en grunn for hvorfor jeg rømmer dersom politiet skulle finne meg


 • En_person 9 måneder siden #1

  Hei! Personlig har jeg rømt flere ganger, og for p være erlig, så var det det beste valget jeg tok. Du skrev at moren din truet deg, noe som garantert ikke er lov! Visst du virkelig er bestemt på å rømme, så skal jeg ikke stoppe deg. Bare ver veldig forsiktig med hvor du drar, hvem du er i nærheten og hvor lenge du blir vekke. Hvis det hender at politiet finner deg, så må du si ifra om situasjonen din med moren din/mentale helsa di!! En annen ting som du også burde tenke på, hvis der er noe på rommet ditt som du ikke vil at voksne skal finne, så er det lurt å hjemme det pga. politiet ser ofte igjennom rommet ditt når man rømmer. Jeg anbefaler ikke å rømme, ta heller kontakt med nødlinjer eller helsesøster. !!De har taushetsplikt så lenge du ikke vil at foreldrene dine skal vite noe!! Men som sagt, jeg skal ikke stoppe deg. En liste av ting jeg vanligvis har tatt med de gangene jeg har rømt:
  Noe å forsvare deg selv med (lommekniv, taler osv.)
  Varme klær (gjerne ha på seg flere lag med klær når du rømmer)
  Gode sko, lurt med gortex/ vanntette sko
  Vannflaske
  Småmat som ikke rotner/mygler fort
  Penger(!!!)
  Maske og/eller mørke solbriller (visst du virkelig ikke vil at noen skal kjenne deg igjen)
  Mot. Mye mot. Sist jeg rømte måtte jeg klatre over store løse steiner, så visst du har lett for å bli redd i situasjoner der du må holde hodet kaldt er det ikke anbefalt å rømme. Håper du har det fint

 • Jente16. 9 måneder siden #2

  Hei! Takk for at du tok deg tid til å lese og svare, kan jeg spørre hvorfor du rømte ? Og ble du funnet? Og hva skjedde da? Liksom ble det store konsekvenser

 • En_person 8 måneder siden #3

  Jeg rømte fordi jeg hadde en veldig «toxic» familie (ikke biologisk, bor i fosterhjem). Jeg ble eventuelt funnet av en jeg har bodd med før, hun virket ikke overrasket over at jeg hadde rømt da. D va ikke så mye som skjedde egentlig bår jeg kom tilbake, fikk være vekke fra skolen et par dager men ellers ikke noe stort. Det kommer veldig Ann på da, vist det er sånn at moren/familien din ringer politiet for å lete etter deg, så kan du risikere å måtte bli forhørt av dem eller hva det no heter. Moren min ringte politiet, men jeg slapp unna å måtte snakke med dem. Jeg vil si den største konsekvensen jeg fikk, var no at jeg ikke fikk være ute med venner like lenge som vanlig. Ble mange grenser, men det gikk over etter hvert.

 • Jente16. 8 måneder siden #4

  Uff.. det høres ut som om ting har vært vanskelig for deg.. håper ting ordner seg for deg❤️
  Det er skummelt når man må på møte med politiet for å forklare hvorfor man rømte 😅men glad for å høre at ting gikk greit etterhvert..

 • Sosial-angst 7 måneder siden #5

  Siden dette er en stund siden lurer jeg på om du rømte? Hvordan gikk det? Ble du funnet? Har hatt lyst til og rømme selv og har litt penger men har ikke noe sted og dra..