ForumMine rettigheter / Har de lov å tvinge meg?
 • Har de lov å tvinge meg?

  Startet av Livløs  7 år siden

  Hei!

  På vår skole er det sånn at hver vinter, og sommer, så blir vi tvunget til kirken.
  Har skolen lov til å tvinge oss til å dra til kirken? Skal ikke norske skoler være "ikke-religiøs" ?
  Går ikke på privatskole..

  Hadde vært fint evt hvor du/dere fant informasjonen jeg leter etter..

 • lillehjelper97 7 år siden #1

  du må være med i kirken på skolagudstjenestene så lenge du ikke har en grunn for og ikke være med. Feks om du har med melding fra foreldrene dine om at du IKKE skal i kirken pga dere ikke har det slik. eller ja. Men du kan ikke bare si at du ikke vil.. sånn er det iallefall på vår skole.
  håper det hjalp litt:)

 • Laja 7 år siden #2

  Det skal ikke være tvang å gå i kirka! For å slippe kirka får jeg foreldrene mine til å skrive en melding om at jeg vil slippe. Men hvis du fortsatt blir tvunget av skolen etter du har levert melding, ville jeg helt ærlig skulka kirka, bare på trass. Jeg sier ikke at du skal gjøre det, men det hadde i hvert fall jeg gjort. For skolen kan ikke tvinge noen religion på deg

 • DetErMeg 7 år siden #3

  Tror ikke du absolutt er nødt til å gå..? Vertfall ikke på vår skole, der får vi bestemme selv. Men hvorfor vil du ikke gå? Det skader vell ikke..

 • Livløs 7 år siden #4

  Det skader jo..

  Dere kommer kanskje ikke til å ta meg seriøs; men jeg er en satanist.
  Om jeg drar i kirken vil jeg synde over min egen tro.
  Om jeg synder, ofrer jeg blod til Lucifer selv..

  Det skader både tro og meg selv..

 • patman 7 år siden #5

  På min skole ble jeg ikke tvunget denne gangen... Det var et annet opplegg til de som ikke var kristen. Hvis det er nok ansatte i skolen, hva med å tippe dem til det? En gang ble jeg tvunget og det hatet jeg. Be skolen om å lese barnas rettigheter en gang til så de skjønner det -.-

 • Rawr 7 år siden #6

  På barneskolen her må du dra til kirka før juleferien :) Eller du MÅ ikke, du kan ha melding med. Ungdomsskolen drar ikke til kirka, men det hender at vi må f.eks. lese i Bibelen når du har om det på skolen. Da kan du også ha med melding, at du slipper å gjøre slike ting.
  Så lenge du ikke har beskjed betyr det at det er greit, og dermed må du gjøre det. Er litt dumt at du må ha ha meldinger og beskjeder for å slippe kristne ting, men Norge har tross alt kristne tradisjoner og derfor er det naturlig for de fleste.

  Håper det ordner seg for deg!

 • xMariuz 7 år siden #7

  Å dra til kirken kan de ikke tvinge deg til..
  Er du ikke kristen, kan moren eller faren din kontakte, kontaktlærer og avtale noe annet du kan gjøre mens, de andre er i kirken.

 • Anonymx2 7 år siden #8

  På skoler i Norge (offentlige skolen) så kan du be foreldrene dine skrive en melding til rektor/lærer om du ikke er kristen og vil ikke delta i kirken. Dette kan de gjøre når elev har fylt 16 år. Så er du under 16 går det ikke an, men det finnes jo alltids unntak.

 • Zwco 7 år siden #9

  Dette handler egentlig bare på Relgion.
  Er du Muslim eller Jøde så går du kanskje ikke i Kristen Kirke.

 • Denkulegutten 7 år siden #10

  Du må nesten være med hvis ikke du har med en lapp hvor det står en grunn til at du ikke kan komme. Er du Muslim eller no sånt så kan du ikke tror jeg

 • janiawea 7 år siden #11

  Vi må i kirke om våren å sommeren vi må vist vi ikke tilhøre en anen relgion.

 • Nibor127 6 år siden #12

  På min skole, så er det det samme vær dag som Møter meg, det er Mobbing ikke Respekt ikke mine egne rettigheter. blir æ hørt på Møter, Neida! det gjør æ ikke fordi foreldre de skal bestemme hele tiden... æ er dritt-lei

 • Butterflyscar ett år siden #13

  Blir du tvinget på min skole må vi ikkje vist vi har melding fra foreldra om at vi ikkje skal