ForumMine rettigheter / HJELP!!! Shetland sheepdog...!
 • HJELP!!! Shetland sheepdog...!

  Startet av Ville sheltie  10 år siden

  Jeg er ei jente på 11år, og jeg har et problem!
  Jeg trenger tips fra alle under 18år og de foresatte!

  Tanta mi har plenter med hunder hjemme hos seg.
  Hunder for meg, er ikke bare hunder...! De er venner!!
  Mamma og pappa kommer med mange dårlige unnskyldninger for å ikke skaffe rasen jeg liker:
  Du er for ung for oppdragelsen.
  Vi har ikke plass nokk.
  Hvor skal vi ha den?


  Shetland sheepdog!:
  Hva er det: En hunderase.
  Egenskaper: bjeffe, leke, sky (for fremmede)
  Beskrivelse: Liten, søt, langhåret, god i utstilling, fin familiehund!

  Det mamma og pappa liker er STORE hunder. De liker ikke jeg! Jeg får hodepine!
  Jeg kan ALT om oppdragelse av valp. Og vi har en ensom Labrador fra før av, og den har et stort bur som passer til valpebus daglig! så har jeg et lite reisebur for kaniner og katter som kan vere nattbur. Så har vi MASSE plass rett hved siden av dataen her!!


  Kan DU der ute som ser dette gi meg tips til å overtale mamma og pappa, til så det ender opp med hen liten Shetland Sheepdog??!

 • -Lilleblomst 10 år siden #1

  du kan jo si at du skal ta vare på denne selv.
  jeg har det samme som deg med tankene på en hund :)
  jeg ser på en hund som en venn og en som jeg snakker ut med ( hører sikkert snålt ut men..)

  lykke til

 • Soulja Boy 10 år siden #2

  Det er utrolig vanskelig å ha en hund, det tar veldig mye tid . Viss foreldrene dine er på jobb og du er på skolen, hvem skal passe på valpen sånn at den ikke begynner å ødelegge møbler og andre ting?
  De trenger mye tid ute og du kan jo ikke akkurat bare dra fra skolen for å gjøre det. Tenk deg om en gang til før du vil ha hund.

 • Kyreene 10 år siden #3

  Jeg vet hvordan du har det xD
  Da jeg først maste om hund, så blånektet foreldrene mine! Og spesielt mamma, hun likte ikke hunder i det hele tatt. Men nå er jo hun superglad i den lille mopsen vår..
  Det jeg gjorde, var å virkelig vise at jeg ville ha hunden. Jeg snakket om det konstant, lokket og smisket. Sa at jeg skulle gjøre Alt med den (Noe som har blitt et vanlig argument når noen i huset ikke vil gjøre noe med den.. det skjer ikke så veldig ofte da, men). Mate den, bade den, gå tur osv. Jeg lånte en bok fra biblioteket om hunder, som jeg skrev notater fra. Til slutt begynte jeg å samle småpenger i en boks, og slektninger som støttet meg, la oppi penger de også. I tillegg sa jeg at den som lånte penger fra kassa, måtte betale 50% renter i tillegg tilbake. Da jeg kom på god vei med sparinga, ga endelig mamma etter. Og etter en stund ringte hun og pappa til forskjellige folk, og så fikk jeg en hund!
  Kampen var hard, og det tok et par måneder. Husk at du ikke må mase for mye. Da er det heller best Vise hvor mye du vil ha den.

  Lykke til!

 • meg97 9 år siden #4

  Hei :)
  Jeg har shetland sheepdog selv..
  De har flere egenskaper ;De lærer SYKT fort , Agility , De bjeffer sjelden , men er Nervøs for store menn ;p
  Du kan jo for eksempel spørre noen som har en shetland sheepdog om må kanskje få passe den eller låne den en eller to uker , så kanskje moren og faren din ombestemmer seg :D Hvis du er smart så låner/Passer du en som er VELDIG snill :)

  Lykke til!

 • Mobbeofferet 8 år siden #5

  Hei :)


  Jeg har da 1 hund og den bestemte ikke jeg om jeg skulle få.
  Men jeg har marsvin som jeg har mast om i 5 år.
  Så jeg fikk marsvin og du tror det er enkelt og ha ansvar alene for et dyr men der er det IKKE! Det er tidkrevende og du kan ikke bare ha en sånn "Bruk og kast" Så du må være erfaren og kansje starte med noe som er litt mindre tidkrevende som fex en gullfisk så kan du vise dine foreldre at du er annsvarsfull :)

 • anonymguttpå11 6 år siden #6

  få den lær den MYE å fort den vil lære fort. min hund er 14 måneder men han kan gå fritt i huset om natta, når han er alene og ute i hagen noen ganger. tiden går fort. når du bruker tid på han å plutselig er han tam

 • Bare.Meg2 3 år siden #7

  Jeg har Shetlands sheepdog selv så jeg VET at de er sykt snille. Du kan lage en presentasjon eller fortelle om rasen. Bare husk å mas, men ikke for mye. Høres ut som en proff nå. Haha. HaR jo rasen selv då.

 • jeg vil hjelpe 3 år siden #8

  Du må overbevise dem med å låne en hund. Om du klarer å passe på dem blir det hund. Det gjordet de med den to år yngre venninnen min. Og hun har til og med mindre plass en meg.