ForumKrangling og konflikter / Usunt forhold - hva gjør jeg nå?
 • Usunt forhold - hva gjør jeg nå?

  Startet av Anonym000  2 år siden

  Hei!
  Jeg er i et forhold hvor vi også er samboere. Jeg er 2 år eldre, 19, hun er 17. Vi ble sammen for 2 år siden, flyttet sammen for 1.
  Vi ble kjent over nett, møttes en gang, så ble vi sammen. Det var null kranglig i starten, men etter en stund etter at vi flytta sammen, så økte kranglingen litt etter litt. Det har egentlig bare økt mer for hver dag. Det har ført til vold fra begge parter. Fysisk og psykisk fra min side, psykisk og seksuell fra hennes side. Vi har gått i parterapi i ca 1 år nå, men vi ser ikke så mye fremgang. Hun ser heller ikke hva hun gjør galt mot meg.
  Hun har økonomisk kontroll og blir sur om hun ikke får pengene mine som hun kan legge inn på «vår» sparekonto. In fact, så går alle de pengene til valpen vår. Jeg går i verste fall rundt med 0kr på konto, og må spørre om penger. Og når jeg spør så krever hun å få vite hva jeg skal med pengene.
  Hun må hele tiden vite hva jeg gjør og hvor jeg er til enhver tid. Spør ekstremt ofte.
  Hun liker ikke familien min og har flere ganger sagt dritt om de, sagt at de er dårlige for meg, at jeg burde droppe de...

  Jeg VET at dette er et usunt forhold som vi begge burde komme ut av. Fordi jeg er ikke perfekt jeg heller. Men det er to ting som stopper meg...
  Det ene er økonomien hennes. Jeg er under nav, så jeg hadde klart meg uansett... Men hun hadde aldri klart å leie leilighet + ha en valp i tillegg. Så med andre ord; flytter jeg vekk, så mister hun i veste fall BÅDE valp og bosted sentralt. Da må hun sikkert dra til familien sin, som bor ekstremt øde. Om ikke så bor hun sentralt, men kan ikke ha valpen. Og da får hun det dårlig. Miste meg først, også hus og/eller valp? Vil ikke påføre hun noe sånt...
  2. Jeg kommer til å savne det gode vi har.. fordi når det først er bra, så er det det beste jeg kan få. Men likevel er forholdet usunt..

  Så hva gjør jeg..? Spesielt med punkt 1.

 • solsikke123 2 år siden #1

  Hei! Ser det er en stund siden du skrev dette innlegget, så vet ikke hvordan tilstanden er nå, men jeg svarer i håp om at du kommer til å lese. Jeg kan merke at du er i en vanskelig situasjon, men at du er reflektert og klarer å sette ord på situasjonen du er i. Vold i forhold er ikke bra, men er dessverre alt for vanlig. Det må finnes grunner til at dere valgte å gå inn i et forhold, og senere flyttet sammen. Jeg antar at dette startet romantisk og kjærlig som forhold flest. At det utviklet seg til vold og overgrep er vondt å høre, men det må ha kommet av noe. Dette har kanskje vært irritasjon, makt osv. Du sier at dere begge har vært voldelig psykisk og fysisk. Jeg synes dette er trist å høre, men det må ligge noe bak. Det de fleste ville ha sagt er å gå ut av forholdet, men det skjønner jeg ikke er like enkelt som det høres ut. Du vet selv at du er i et usunt forhold, men at du ikke vil gå ifra henne da hun kommer til å miste både valp og bolig. Dette er omtenksomt gjort av deg. Likevel tenker jeg at du må tenke litt på deg selv. Det er tross at snakk om ditt liv. Jeg vet ikke hvor mye skyld du har i hvordan forholdet deres utartet seg, du har tross alt også vært voldelig og brukt makt. Men det er ikke vanskelig å tenke seg til at det beste for dere er å gå fra hverandre. Dette skjønner jeg kan være tøft. Men å være kjærester handler om å elske hverandre, og trives i hverandres selskap. Sånn som de er nå, høres det ut som dere ikke et slikt forhold, men kanskje er mer sammen fordi det har blitt en vane. Jeg oppfordrer deg til å snakke med henne på ordentlig, og ikke få dårlig samvittighet om hun vil legge skam eller skyld på deg. Oppmuntre henne til å få orden på sitt eget liv, og kan stå på egne ben. Jeg vil ønske deg lykke til, du er reflektert ung person som har hele livet fremfor deg! Lytt til deg selv, og i fremtidige forhold (om det nå kommer) aldri begynn å utøve vold, og om den andre parten gjør det, forlat forholdet så fort som mulig. Dette klarer du, du klarer alt du vil ;)