ForumKrangling og konflikter / skal i fosterhjem hva skjer
 • skal i fosterhjem hva skjer

  Startet av fotballgutt12  3 år siden

  Hei !

  Jeg er en gutt på 11 år og det er bestemt at jeg skal i fosterhjem, men foreldrene mine har nket det. Jeg lurer på
  kommer barnevernet plutselig og henter meg og sender meg til noen jeg ikke kjenner, får jeg ta med meg tngene mine, og ha kntakt med mamma og pappa ?

  Gutt 11

 • Linda03 2 år siden #1

  Hei!

  Når foreldrene dine har nektet at du skal sendes til en annen famile, skjer det ikke. Men om omstendighetene er slik at barnevernet mener det er farlig og utrygt for deg å bo med mamma og pappa vil du få beskjed noen dager i forveien om de har funnet noen andre du kan bo hos.
  De kommer ikke bare å henter deg uten at du får info om klokkeslett, dato og hvem du skal til. Du får nok ta med tingene dine:) Lykke til videre! Hilsen anonym jente

 • fotballgutt12 2 år siden #2

  Hei

  Takk for svar, det jeg emnte var at foreldrene mine har anket dette. Barnevernet kom plutselig på skolen idag og ville snakke med meg, men jeg ville ikke snakke med de fordiforeldrene mine ikke var der, så sa de at jeg ikke fikk lov til å ha foreldrene mine der, har de lov til det ? Jeg nektet å snakke med de, og ble veldig lei meg og redd, og fikk til slutt lov til å gå. De sa at jeg kanskje må i noe som heter beredskapshjem, som jeg ikke vet hva er, er det noen som vet hva det er ? Får jeg ha kontakt med foreldrene mine hvis jeg plutselig må flytte ?

  Gutt 11

 • fotballgutt12 2 år siden #3

  Er der noen som kan fortelle meg litt om hvordan slik flytting skjer, jeg er kjemperedd for å bli hentet når som helst.

 • Rosengåva 2 år siden #4

  Hei!
  Jeg skjønner godt at du er redd. Spesielt når de plutselig dukker opp for å snakke med deg om noe så viktig som hos hvem du skal bo!
  Et beredskapshjem er et fosterhjem som kan ta imot barn/unge som trenger et nytt sted veldig plutselig. "Vanlige" fosterhjem er et sted du bor over lengre tid. Med mindre det er særdeles viktige grunner til det, skal du få ha kontakt med foreldre/søskennår du bor i fosterhjem.
  Voksne du allerede kjenner kan også bli fosterforeldre, og det kan kjennes litt tryggere.
  Når barnevernet mener at du må flytte i fosterhjem også mot viljen til foreldrene dine, er det nok dessverre en grunn til det, men det kan jeg jo ikke si noe om. Det er litt uheldig at du "bare" er 11 -når du blir 12 har du litt flere rettigheter, og når du blir 15 blir du part i egen sak.
  Jeg har vært i barnevernsinstitusjon, ikke fosterhjem, så det er ikke helt det samme. Og for meg var det veldig plutselig, pga. ting i familien.
  Når de hentet meg hjemme fikk jeg pakke en bag med klær, skolesaker og ting som er viktige for meg før vi dro. Jeg fikk også lov til å gå på samme skole som før, siden institusjonen ikke var for langt unna til å ta bussen.

  Jeg håper virkelig at ting går bra for deg!

 • fotballgutt12 2 år siden #5

  Hei !
  Tusen takk for svar. Barnevernet har også snakket med foreldrene mine nå, og de sier at jeg må i bereskapshjem så fort de finner et hjem jeg kan flytte til, men at det kommer til å skje veldig snart. Men foreldrene mine sier til meg at de ikke har lov til det siden de har anket det at det er bestemt at jeg skal i fosterhjem. Noen sier også at jeg ikke skal snakke med barnevernet uten at foreldrene mine er der, og at barnevernet ikke har lov til det... Kan det plutselig skje at de kommer på skolen og henter meg der, eller blir jeg hentet hjemme ? Får jeg beskjed først ?

  Gutt11

 • fotballgutt12 2 år siden #6

  Er det noen som kan svare litt på spørsmålene mine?

 • gwishi 2 år siden #7

  Om du prater med barnevernet kan det hende de kan svare på mange av dine spørsmål. Du kan også ringe inn til dem anonymt og du ikke vil at de skal vite hvem du er. Jeg pratet litt med barnevernet på skolen for noen år siden og de var de veldig hjelpsomme og svarte på masse jeg lurte på. Det eneste jeg vet helt sikkert er at de har lov til å prate med deg uten at du har foreldre tilstede. Håper det ordner seg for deg! Om det ikke er noen store problemer hjemme blir du bare hos beredskapshjemmet en liten stund så kan du dra hjem igjen. Barnevernet skal bare sjekke at alt er i orden hjemme, at du blir tatt vare på og sånt. Så kan de hjelpe foreldrene dine om de er slitne, det gjorde de med mine foreldre.. <3

 • fotballgutt12 2 år siden #8

  Jeg ble flyttet i beredskapshjem på fredag, barnevernet kom og hentet meg på skolen, og sendte meg til noen helt fremmede. Jeg fikk ikke komme hjem og hente noen av tingene mine og har heller ikke fått snakke med foreldrene mine enda. Jeg har ikke engang mine egne klærde 2 første dagene stakk jeg av for jeg liker meg ikke her og de sendte meg bare tilbake, og jeg fikk husarrest. Jeg nekter å snakke med fosterforeldrene mine og de er kjempesure, for jeg spiser ikke og drikker ikke. Synes det er et mareritt.

 • 2002gutten 2 år siden #9

  Hei! Skjønner det er skummelt, men det går bra! Jeg har selv flyttet rundt mange forskjellige steder, og alle stedene har det vært hyggelige folk. Du skal ikke være i det beredskapshjemmet særlig lenge, det kan skje, men barnevernet jobber på spreng for å finne en langtidsplassering for deg. Når du flytter til et mer permanent sted, så skal du ha rett på å møte fosterforeldrene dine/noen av de som jobber på institusjonen du skal bo på. Bare finn deg i å være der, selv om det ikke er lett. Om du lager for mye kødd eller nekter helt å være der, så kan det være barnevernet finner et nytt beredskapshjem til deg, der du ikke kjenner noen der heller. Jeg nektet å bo flere steder, og fant på kødd noen steder (stakk av, trua ansatte etc), og måtte bo på fem forskjellige steder (et beredskapshjem og fire institusjoner) før jeg kom til langtidsinstitusjonen jeg skal bo på, for to og en halv uke tilbake. Masse lykke til!

  -Gutt 15

 • fotballgutt12 2 år siden #10

  Men hvorfor kommer de på skolen og henter meg uten at kjeg får se foreldrene mineDe har også tatt fra meg mobilen min. Vet foreldrene mine hvor jeg bor, og hva hvis jeg kontakter dem på nett ? Jeg har ikke funnet på noe galt og det vil jeg heler aldri gjøre, men jeg vil hjem, og jeg vil treffe foreldrene mine. Har de lov å nekte meg det, for de lovet at jeg skulle få treffe dem snart når jeg ble hentet på skolen. Kan jeg ikke be om å få noen av tingene hjemmefra, og vil foreldrene mine la meg få dem ?

 • fotballgutt12 2 år siden #11

  Jeg bor fortsatt i samme beredskapshjem, og ende ikke fått treffe foreldrene mine. Barevernet sier de ikke har lov til å hente tingene mine hjemme, når foreldrene mine sier nei, er det sant ? Hva skjer hvis jeg stikker av igjen ? får jeg ikke treffe mamma og pappa snart ?

 • Edeel06 ett år siden #12

  Hei! Jeg bor i fosterhjem og har bod der hele livet. Jeg ble flytta i beredskapshjem for noen måneder siden og fikk ikke vite når jeg skulle hjem igjen. Jeg stakk også av og nekta å snakke til beredskaps mora mi og nekta å spise og drikke. Hvis du kan nr til foreldrene dine utenat kan du stikke til nærmeste butikk/bensinstasjon/sykehus. Å låne tlf å ringe hjem til mamman og pappaen din.det gjorde jeg. I tilleg ser du uansett foreldrene dine snart siden du er 11 og har bod hos foreldrene dine hele livet kommer du til å få treffe de Minst fire ganger i året. Hilsen jente 11år.

 • Miis123 ett år siden #13

  Hei, berre lure på kordan det går no? Det er gjo eit år sida og lure egentle berre på om du har komt i eit meir permanent fosterheim;) ønsker deg masse lykke

 • Mental health strong én måned siden #14

  Hei, det er 2 år siden du skrev det. Å du er 13 nå hvis jeg tenker riktig. Håper alt er bra med deg nå og du har fått møtt foreldrene dine. Eller hentet ting hjemme. Og om du har det bedre hvis forsatt er på sånn beredskapshjem. Ønsker deg lykke til hvis du ser denne