ForumKrangling og konflikter / Ser ikke det fine med livet lenger
 • Ser ikke det fine med livet lenger

  Startet av TheLostOne  11 måneder siden

  Jeg er ei jente på 16, med skilte forledre. Pappa er psykisk syk, han sliter med sosial angst, PSTD og dype deprisjoner. Ofte veldig ansklig å bo hos han siden jeg må ta voksenrollen i hjemmet. Mamma, ho er et evig mas. Uansett hvor hanrdt jeg prøver er jeg aldri bra nok. Tankene og følsene mine, sier ho er feil. At jeg ikke har noe grunn til å føle det sånn jeg gjør. Dette er bare en kort oppsumering av 3 år i helvette. 3 år med skilte foreldre. Og 3 år med følelser og tanker jeg ikke klarer å kontrolere.
  Og nå har jeg kommet til det punket at jeg ikke klarer å se det fine med livet lenger. Jeg vil egentlig bare forsville, bare dø. For smerten jeg føler, er så sterk, så sterk at jeg ikke klarer å kontrolere den.
  Jeg har søkt litt rundt, prøvd å finne den minst smertefrie måten å dø på, men klarer ikke helt å bestemme meg.

  Har også prøvd å fortelle mamma at dette er sånn je føler det, at noen ganger hadde det hvert deiligere å bare dø. Men hun tar meg ikke på alvor, og det gjør enda vondere.

 • GroovyFhish 11 måneder siden #1

  Livet går opp og ned, men noen ganger kan det føles som om det bare går ned – og at livet ikke er verdt å leve.
  Selv om alt ser mørkt ut, og du ikke kan se at det er lys i tunnelen, finnes det hjelp og behandling. Det er viktig at du snakker med en du stoler på og forteller hvordan du har det. Hvis du føler at du ikke har noen du kan snakke med, kan du ringe til en av hjelpetelefonene under. Å snakke med noen kan hjelpe deg å sortere tankene dine sånn at du kan få hjelp i den vanskelige situasjonen.

  Mental Helse: 116 123
  Røde Kors: 800 33 321
  Kirkens SOS: 22 40 00 40​

  Min mamma tok selvmord når jeg var 2 jeg vill ikke at folk som er gald i deg skal miste deg.
  Jeg vet hvor vondt det gjør.
  Dubmå bare ikke ta selvmord.

 • FotballJente04 11 måneder siden #2

  Jeg tror kanskje pappa sliter med det samme.. håper det blir bedre! Stå på, du er sterk❤️

 • BeaBea 11 måneder siden #3

  Det er sånn det er i livet. Det er så vondt noen ganger. Ikke fysisk, men psykisk. Det er vondt og man vil at det skal ta slutt så fort som mulig, men sånne enkle utveier som selvmord er alltid feil, uansett hva! Livet kan ikke alltid gå på skinner, det er alltid "ups and downs" Man må bare komme seg gjennnom de tøffe tidene. Det er vanskelig og du føler at det aldri vil ta slutt, men det er feil. Ta deg tid, slapp av og klargjør hode. Ta deg en tur ut å tenk over hva du frykter eller en følese som er vond. Og snakk med noen du stoler på. Forklar hvordan du føler det. Fortell moren din om denne anonyme siden som du har skrivet dette på. Hun vil forstå det vis du forklarer henne hva du føler. Vis du vil snakke med noen andre, anbefaler jeg en du stoler på. Kankskje en god vennine eller en sosiallærer på skolen? Jeg vet du kan komme deg gjennom denne perioden! Du er sterk og tenk deg om enda en gang om det er verdt å ta sitt eget liv. Vi har alle vært borti den tanken, men bare tenk. Er det egt verdt det? Tenk på alt du aldri får oppleve. Du kan tenke deg selv hvor heldig vi er som faktisk har fått et liv. Men uansnett, jeg vet at du ikke føler noe mening med livet nå, men det er den tøffe tiden du må gjennom. Jeg har troa på deg! Klem-anonym<3

 • Nutella 10 måneder siden #4

  pls ikke gjør det, snakk med barnevernet, flytt i din egen leilighet, gjør alt mulig unntatt å ta selvmord. jeg har nyskilte foreldre, søster som selvskader, søser og far i depresjon. og har depresive tanker selv. men du kan klare det!!