ForumFamilie, venner og kjærester / Vennen min vil ikke at jeg skal reise hjem...
 • Vennen min vil ikke at jeg skal reise hjem...

  Startet av Pepsimaxerbest  8 måneder siden

  Jeg begynte på videregående for en stund siden og det var noe av det beste som skjedde i livet mitt. Jeg fikk mange nye venner og spessielt 3 stykker er jeg veldig nærme med. Problemet er at jeg bor på hybel, men liker å reise hjem i hengene for å være med familien (og få gratis middag ofc). En av vennene mine (la oss kalle henne Anne) som jeg liker å være sammen med har veldig lyst ti å finne på ting sammen med meg i helgene. Første året ble jeg aldri med på det, og jeg løy av og til fordi jeg fikk så dårlig samvittighet fordi hun ble så lei seg hver gang jeg avslo. Jeg følte jeg måtte ha en grunn til å reise hjem.
  Jeg var 16 da jeg flyttet og det var både skummelt og nytt, men Anne forsto ikke dette så godt siden hun fortsatt bor hjemme og gleder seg til å flytte ut. Nå går jeg andreåret og jeg har blitt mye flinkere til å prøve å finne på ting på fredager og av og til lørdag og søndag. Jeg sier fortsatt ofte nei, men jeg prøver. Anne klager av og til på at jeg alltid må reise hjem, og jeg får alltid så dårlig samvittighet når hun gjør det. Jeg overtenker kanskje også litt mye men....
  Uansett så har hun begynt med å slutte å invitere meg med på ting i helgene. Det er grunnen til at jeg måtte skrive dette innlegget fordi hun sa "Jeg gidder ikke spørre en gang, hun blir aldri med i helgene uansett..." og så inviterte hun en av de andre vennene mine på overnatting mens jeg var der. Ja det er sant at jeg ikke kom til å si ja akkurat den helga, men det føles som utestenging på en måte. Jeg hadde ikke brydd meg om det var en person jeg ikke brydde meg om, men det gjør ekstra vondt når jeg er så glad i Anne og resten av vennene mine...
  Hvordan går jeg fram for å få henne til å forstå det? Burde jeg ta det opp med hele vennegjengen min eller bare med Anne direkte? Er det nok å snakke med henne på melding eller burde jeg snakke til henne face to face? Jeg overtenker veldig mye og vil veldig gjerne beholde henne som venn uansett hvor domt hun syns det er at jeg vil reise hjem i blandt. Resten av uka er jeg jo tilgjengelig... Hjelp plis. Hva gjør jeg?

 • Miis123 7 måneder siden #1

  Du kan gjo begynne me og invitere dei over til deg i helgene og du finne på ting osv, så forstår dei at du he lyst og vere med dei;) eller kansje den beste tingen og gjere er nok og snakke face to face til gjengen og forklare at det ikkje er så enkelt og bo åleine og at du savner familien din;)