ForumFamilie, venner og kjærester / Venn med selvmordstanker
 • Venn med selvmordstanker

  Startet av Anonym.200  2 måneder siden

  Jeg har en ganske god venninne som sier at hun har lyst til å ta selvmord og at ingen bryr seg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre eller si til henne. Jeg vet at man må ta dette videre og snakke med en voksen, men jeg vet ikke om hun er seriøs, og hun vil kanskje miste sin tillit til meg. Har noen noe tips til hva jeg kan si til henne, for å få henne til å endre mening om selvmord.

 • Darkness 2 måneder siden #1

  Hei
  Som en person som selv sliter med selvmordstanker så vet jeg hvordan venninen din har det. Og ja, det er viktig å ta det vidre til en voksen. Men om du er redd for at hun skal miste sin tillit til deg så er det kanskje ikke så lurt å «gå bak ryggen» hennes. Jeg foreslår at du snakker forsiktig med henne og si at du er bekymret. Fortell henne hvor mye hun betyr for deg og at du er redd for å miste henne. Si at du ikke vil at hun skal ha det så tungt og at det blir mye bedre om hun får snakket med noen. Ta henne med til helsesøstra og si at det er lurt å snakke om det. Deretter så kan helsesøster ta det med vidre og gjøre noe med det.

  Det er egentlig ikke mye du kan gjøre for å få selvmordstankene hennes borte. Om noen har selvmordstanker så er det vanskelig å bare få de til å endre mening med et knips. Men det du kan gjøre for å få henne til å føle seg bedre er å stille opp for henne hver gang hun trenger deg. Inviter henne med på ting og gi henne en klem hver gang hun trenger det. Men pass også på at det ikke blir for mye, og gi henne litt space når hun trenger det. Men bare vis at du bryr deg og at du er der for henne, det er det beste du kan gjøre.

  Håper dette var gode råd. Du er en god venn❤️

 • anonymhjelp 2 måneder siden #2

  dette skjønner jeg at er veldig vasnkelig for deg. jeg tror det lureste er å vise at du er der som en venn, ikke snakke så mye om hva hun tenker å føler med mindre hun tar det opp selv. fokuser på de koselige tingene og vis henne at du er der. om du er veldig redd for henne kan du si det til en lærer eller helsesøster så tar de en prat med henne. lykke til