• Utestengt

  Startet av Heipådeg9  2 måneder siden

  Jeg er en jente fra et område der det bor mange muslimer og jeg er kristen. I Norge så bor det jo veldig mange kristene og muslimer blir liksom sett ned på, men i dette tilfelle så er det jeg som blir liksom den eneste. Jeg er med i en jente gjeng på 4 jeg er den eneste som er kristen av 30 elever er jeg dem eneste sommer kristen. Av hele skolen så er ca. 95 % muslimer. Og jeg har ikke noe imot muslimer, fordi bestevennene mine er muslimer, men noen ganger så er det liksom at de er mere «sammen» en det jeg er med dem. Feks. ramadan de faster ogsånt ( men det gjør jeg også bare litt annerledes. Og ja jeg er kristen ) og andre grunner de sier sånn si wallha ( vet ikke hvordan man skriver det ) også sier de oja og går sin vei. Og feks vi har en fotball kamp så sier de inshalla at vi skal vinne og de sier sånn dgb du kan si det også de sånn nei også de lager en hel conversation. Så… ja det var det og igjen jeg hater ikke muslimer jeg bare føler meg utestengt.

 • Eksistens 2 måneder siden #1

  Det kan være utfordrende å føle at du ikke helt passer inn, så jeg skjønner at det kan være vanskelig å håndtere. Det er imidlertid viktig å huske at forskjeller i kultur og religion ikke trenger å være en barriere. Det er flott at du har muslimske venner, og det er viktig å fokusere på de tingene du har til felles, fremfor de tingene som gjør deg annerledes.
  Det er også greit å uttrykke hvordan du føler til vennene dine. La dem vite at du føler deg utenfor og at du gjerne vil bli inkludert i samtaler og aktiviteter. Det er mulig at de ikke er klar over hvordan handlingene deres får deg til å føle deg, og de kan være villige til å gjøre en innsats for å inkludere deg mer.
  Hvis du fortsetter å føle deg utenfor og liker at du ikke passer inn i din nåværende vennegruppe, kan du også prøve å finne andre folk som deler samme interesser og verdier som deg gjennom å melde seg inn i en klubb eller få en hobby. Det er greit å være annerledes og det er ikke forventet at du kommer overens med alle.