ForumFamilie, venner og kjærester / Usunt forhold?
 • Usunt forhold?

  Startet av Anonym000  8 måneder siden

  Hei!
  Jeg er i et forhold hvor vi også er samboere. Jeg er 2 år eldre, 19, hun er 17. Vi ble sammen for 2 år siden, flyttet sammen for 1.
  Vi ble kjent over nett, møttes en gang, så ble vi sammen. Det var null kranglig i starten, men etter en stund etter at vi flytta sammen, så økte kranglingen litt etter litt. Det har egentlig bare økt mer for hver dag. Det har ført til vold fra begge parter. Fysisk og psykisk fra min side, psykisk og seksuell fra hennes side. Vi har gått i parterapi i ca 1 år nå, men vi ser ikke så mye fremgang. Hun ser heller ikke hva hun gjør galt mot meg.
  Hun har økonomisk kontroll og blir sur om hun ikke får pengene mine som hun kan legge inn på «vår» sparekonto. In fact, så går alle de pengene til valpen vår. Jeg går i verste fall rundt med 0kr på konto, og må spørre om penger. Og når jeg spør så krever hun å få vite hva jeg skal med pengene.
  Hun må hele tiden vite hva jeg gjør og hvor jeg er til enhver tid. Spør ekstremt ofte.
  Hun liker ikke familien min og har flere ganger sagt dritt om de, sagt at de er dårlige for meg, at jeg burde droppe de...

  Jeg VET at dette er et usunt forhold som vi begge burde komme ut av. Fordi jeg er ikke perfekt jeg heller. Men det er to ting som stopper meg...
  Det ene er økonomien hennes. Jeg er under nav, så jeg hadde klart meg uansett... Men hun hadde aldri klart å leie leilighet + ha en valp i tillegg. Så med andre ord; flytter jeg vekk, så mister hun i veste fall BÅDE valp og bosted sentralt. Da må hun sikkert dra til familien sin, som bor ekstremt øde. Om ikke så bor hun sentralt, men kan ikke ha valpen. Og da får hun det dårlig. Miste meg først, også hus og/eller valp? Vil ikke påføre hun noe sånt...
  2. Jeg kommer til å savne det gode vi har.. fordi når det først er bra, så er det det beste jeg kan få. Men likevel er forholdet usunt..

  Så hva gjør jeg..? Spesielt med punkt 1.

 • 150806 8 måneder siden #1

  Jeg foreslår at du sier det rett ut til henne. Spør henne om hun er bevisst på at dere er i et usunt forhold og fortell henne hvorfor du synest det er et usunt forhold.