ForumFamilie, venner og kjærester / usunt forhold med mamma
 • usunt forhold med mamma

  Startet av rosapledd  8 måneder siden

  Hei Jeg er en jente som snart skal bli 18. Jeg bor hjemme med bare mamma og hun er den eneste jeg har i familien. Jeg synes vi kan snakke vanlig om hverdagslige ting, men når det kommer til følelser, miljøet mitt, verdiene mine, ser det bare ut som hun lukker øyne og ørene helt.

  (mamma er ganske så rasistisk (måtte slå opp med min midtøsten kjæreste som jeg var med i 1 år i skjul), og tror rett og slett ikke på psykisk helse. hun synes det er tull og å ha «angst» eller «depresjon» er å være feig. )

  Hadde skjønt om det var vanskelige ting å forstå eller ulike synspunkter på ting, men de tinga som starter diskusjoner er så små og meningsløse. Vi hadde en liten diskusjon som ikke var noe negativt for begge partier. Det ble litt for mye for meg med andre ting jeg tenkte på og jeg begynte å gråte. Jeg gråt alene på rommet mitt uten at jeg ville at mamma skulle vite det. Hun kom inn og begynte å skrike «hvorfor faen gråter du igjen?». og jeg ønska å fortelle henne om situasjonen min men etter at hun begynte å kjefte og skrike, ble jeg demotivert og bare ikke sa noe. da endte hun opp med å ikke snakke til meg på snart 2 uker. Vil ha en mamma som jeg kan prate med vanlig uten å få skylden for alt. prøvde å forklare det til henne men det endte opp helt likt som alltid. Jeg mister motivasjonen på å prøve å få en god relasjon til henne. Så jeg vil heller få hjelp med ossen jeg kan takle det og leve med det uten å ha hun ved siden av når jeg trenger noen å snakke med.
  håper jeg får noen svar👍

 • Jegerkul.com 8 måneder siden #1

  Dette er ikke bra. Foreldre skal støtte deg, uansett hva du har gjort. Jeg råder deg til å få dette av brystet, kanskje snakke med en venn eller noen du stoler på? Kanskje moren din skjuler så mye sinne eller sorg at hun lar det gå utover deg?

  Uansett så tror jeg det ikke hjelper at du holder det inne... jeg vet ikke hvordan jeg skal hjepe deg, (er bare en 12 åring) men råder deg til å snakke om det til noen eldre enn meg, jeg vet det er vanskelig å snakke om følelser og problemer. Men jeg lover det blir mye finere når du får det av brystet.

  Håper mine tips funker
  Hilsen meg❤

 • Jegerkul.com 8 måneder siden #2

  Også synes jeg ikke at du skal la deg styre av at hun ikke liker kjærestene dine.
  Hun kan ikke bestemme hvem du liker.