• Syk venninne

  Startet av Vv06vV  10 måneder siden

  Jeg har i det siste blitt godt kjent med ei jente jeg møtte i en gruppechat på snapchat. Utrolig søt og snill, og jeg er blitt skikkelig forelska. Vi møttes i virkeligheten da vi begge tilfeldigvis var på samme plass for rundt en ukes tid siden. Vi prater mye sammen, og hun har vært ganske åpen og forteller meg mye. Hun har det ikke veldig bra. Hun kan telle vennene sine på én hånd, og har et kjipt forhold til moren sin. Hun har også et veldig dårlig forhold til kroppen sin. Jeg har fått inntrykk om at hun sliter med spiseforstyrrelser da hun har fortalt at hun har gått ned flere kilo på én uke, stadig kaster lunsjen sin, lyver til foreldrene sine om at hun har spist, og at hun har prøvd å kaste opp maten hun har spist. Det gjør vondt langt inn i sjela når jeg får høre dette, og vil så gjerne hjelpe. Hun tør ikke å snakke med helsesøster og vil ikke prate med foreldrene. Hun nekter å ta kontakt med noen som kan hjelpe, og sier at hun vil klare seg selv. Hun har også flere ganger nevnt at hun liker å gå ned i vekt og har lyst til å bli tynnere. Jeg er kjempeforelska og syns hun er helt perfekt som hun er, og skjønner selvfølgelig ikke hvorfor hun vil dette. Hun sliter visst også med tvangstanker, men dette skal hun få hjelp med. Jeg vil så gjerne at hun skal ha det fint med seg selv, og vil bare hjelpe. Noen som har noen tips til hvordan jeg kan hjelpe henne? Hun ønsker ikke profesjonell hjelp og sier at hun vil gå gjennom dette selv, noe jeg er VELDIG uenig i. Klarer ikke å overtale henne, det virker ikke som om hun forstår alvoret. Hun betyr vanvittig mye for meg og hun trenger hjelp.

 • Selv123 6 måneder siden #1

  Dette er veldig alvorlig! Det er ikke noe tull når man snakker om spiseforstyrrelser! Det er ikke bra! Kanskje du kan fortelle henne det ar det er farlig og kaste opp maten, slutte og spise osv?! Eller ar DU kan snakke med helsesøsteren, også kan helsesøsteren isåfall ta venninnen din inn på en snakk? Uten at hun har hørt det fra deg..? Lzm at hun kan si at hun har sett deg på vennen din at hun ikke har det så bra?

  Unnskyld hvis jeg virker litt vesle voksen! Er en 15 år gammel jente. Har det ikke akk så lett selv.. men tenker ikke på og kaste maten. Håper vennen din får det bedre!
  OG VÆR SÅ SNILL og ta kontakt med en eller annen! Fortell henne det at helsesøsteren og de folka rundt deg vil vare hjelpe henne!

  Unnskyld hvis du ikke fikk et tydelig fint svar, vet bare ikke helt hvordan jeg skal forklare dette her!

 • Mental health strong 6 måneder siden #2

  Hei, dette er ikke bra!

  Har selv en venninne som sliter. Min venninne spiser ikke, har blitt kvalm når hun ser jeg spiser, teller kalorier vil trene for å bli tynn. Hun har depresjon, selvmordstanker noen ganger, selvskading osv. min venn får hjelp men lyver ofte til de hun får hjelp av. Når hun er hos meg og får melding at det er middag skriver hun at hun spist hos meg selvom jeg tull, dette har holdt på en stund. Jeg skrev dette for at du ikke skal føle deg alene med en sånn venn!

  Det du bør gjøre er å være der for henne, vær en god venn, spør om hvordan dagen har vært. Hvis hun sender snap om at hun gråter prøv å ring hun hvis du har nummeret hennes. Hvis hun ikke vil snakke spør om hun vil forklare hva som skjer. Si dette til moren din og hvis du ikke vil hun skal se det til foreldrene hvis hun sender foreldrene til venninne så si det. Si at du vil hun skal vente med å kontakte noen. Du må gjerne kontakte helsesøster for henne, snakk med helsesøster å si at du vil hun sjal snakke med venninne din. Bare at hun ikke skal fortelle hvem som sa det. Ellers må kontakte noen for eks legevakta. Å hvis venninna de blir sur ikke bry deg men si jeg måtte for er bekrymra for deg. Det går utover helsa de. Har hun satt til deg at hvis hun går 3 dager uten mat blir hun svimel og kvalm osv. for det skjer nemlig med min venn.

  Det kan fort gjort å få det vanskelig selv hvis man kjenner noen som har vanskelig og forteller alt til deg. Hvis det skjer med deg så kjenner jeg meg selv i det.

  Håper dette var til hjelp, lykke til. Forsett å prøv å overbevis henne om at hun er perfekt og hun bør få hjelp fra en proffosinel. Ellers bør du ta konkakt med helsesøster eller legevakta for hun vil ikke ha hjelp.

 • Uffneii 6 måneder siden #3

  Vet hvordan det er å se seg selv i speilet og vil bli tynnere /ikke like kroppen sin også. Og at man ikke vil be om hjelp. Har det sånn selv. Du bør si ifra. Hvis hun er som meg så vil hun stritte imot selv når hjelpen gis på starten, men tror det vil gå bedre etterhvert. Hadde jeg hvert deg så ville jeg sakt ifra til noen om hvordan hun har det (og har det dårlig med faren min så ik det med foreldre og)