ForumFamilie, venner og kjærester / Problem med foreldrene mine og kjæresten
 • Problem med foreldrene mine og kjæresten

  Startet av jegersnillo  6 måneder siden

  Nå er jeg så lei! Jeg og kjæresten min har vært sammen i over ett år nå, og mamma og pappa aksepterer det enda ikke. Jeg har ikke så mange andre venner enn han og dermed er vi ofte sammen, anna hver dag på ukedagene og ofte i helgene. Hos han er jeg så velkommen hjem til foreldrene, de er så hyggelige med meg, og passer alltid på at jeg har det bra. De er nesten slik at på de dagene jeg ikke kommer til han, så skjønner de ingenting og sier at jeg må komme snart igjen.

  Men så har vi mine foreldre, de tror de er "hyggelige" med han, men neida. Mamma er grei når han er på besøk, men pappa er lite hyggelig mot han. Pappa virker skuffet hver gang han ser kjæresten min, og snakker ikke akkurat mye med han. Jeg skjønner det virkelig ikke.
  Hvis jeg prøver å ta dette opp så kommer de med "vi blir nesten litt lei oss når du sier at det er dette du føler med oss, det er ikke meningen" eller "du har bare blitt så stor". Jeg fikk heller ikke være med han på nyttårsaften, og var såvidt med han i jule fordi at "hele jula skal tilbringes med familien", i følge mamma og pappa.

  Jeg føler meg bare som en skuffelse, og kjæresten fortjener mye bedre enn det foreldrene mine gjør mot han. Jeg er bare 16 og kan ikke flytte eller noe, og foreldrene mine er egentlig ganske oppbegående og snille. Så jeg skjønner virkelig ikke greia? Og hvorfor er foreldrene mine sånn? De mister meg jo bare mer og mer når de er sånn.

 • supportjenta1 6 måneder siden #1

  Hei gode du!
  Det at foreldrene dine ikke liker kjæresten din, burde ikke vært et problem for at du og kjæresten kan være sammen uansett. Du er under 18 år og ikke myndig enda, men foreldrene dine skal ikke bestemme over livet ditt og hvem du skal være med.
  Jeg vet du ikke er redd for å snakke med foreldrene dine, siden de er snille mot deg, så kanskje du kan ta en prat med dem, og si hva du føler for denne situasjonen. Hvis du liker kjæresten din så mye at du vil være sammen med han, så si det. Hvis du elsker kjæresten din så mye, sier du det. Bare vær ærlig mot situasjonen du er i.
  Hvis du ikke klarer å si det, kan du skrive ned alle dine tanker til dem, da vil de automatisk snakke med deg om situasjonen etterpå og du trenger ikke å være nervøs.

  Selv om du er 16 år, så kan du flytte til en annen skole et annet sted, det er fullt mulig. Mellomstesøstera mi flytta i en tidlig alder mens hun studerte og hun bodde alene i en hybel når hun var 16 år og starta på videregående. Sånn helt seriøst. Hvis du er klar til å takle å bo alene, og er klar til å ta ansvaret, er det ikke umulig. :) Og jeg har faktisk to storesøstre, så det er derfor jeg kommer med mye lærdom:)

  Men det er ditt valg, du må tenke på hva som er best for deg.
  Jeg ønsker deg lykke til