• Pliz help

  Startet av mangofisken  én måned siden

  Vennen min har fått ADHD, men jeg vet ikke så mye om ADHD og er redd for å spørre, plis gi meg litt info om adhd. Takk
  (Btw vi bor ganske langt unna hverandre)

 • Jeglurerogsvarerogsånn én måned siden #1

  Kan du ikke bare Google?

 • mangofisken én måned siden #2

  Jeg vil helst ikke det, vil gjerne ha info fra dere

 • Iknekkebrød én måned siden #3

  Hei. Jeg har også en venninne som har Adhd. ADHD kan føre til at personen kan bli sinna fort, det kan hende at personen går fra glad og blid til sinna. Det jeg pleier og gjøre da er og trekke meg litt unna. Det kan også hende at at en person med ADHD kan bli mye trist. Da er det viktig at du prøver og snakke med personen og prøve og få vite hva som er galt. IKKE PRESS det er VELDIG VIKTIG at du ikke presser personen for mye. Hvis personen ikke vil si hva som er galt er det viktig at du ikke fortsetter å spørre. Sånt er mulig at skjer men tristheten og sintheten går over til slutt.

  Håper jeg har hjulpet deg.

 • Eksistens én måned siden #4

  ADHD er et vidt spektrum der en type ADHD kan forårsake helt motsatte ting en andre. Det finner hyperaktiv ADHD der personen ikke klarer å sitte stille, og det finnes andre typer der reglene for den ADHD-en ikke passer i det hele tatt. Generelt er jeg enig i at du bør være tålmodig men ikke endre måten du oppfører deg mot henne helt. Man kan nemlig ikke "få" ADHD, det er noe man alltid har hatt. Hvis du endrer oppførselen din for drastisk kan det hende det ikke bringer positive reaksjoner. Jeg tror også at venninnen din kan bli klar til å snakke om det etter en stund, da det er mulig hun har preferanser hun ikke vet om ennå om diagnosen er ny. Det kan være lurt å uttrykke at du ikke ønsker å såre, jeg er sikker på at hun vil forstå og sette pris på at du bryr deg.
  Lykke til!

 • mangofisken én måned siden #5

  Tusen tusen takk for svarene!! Når vi fikk snakket sammen, var han helt imot å snakke om det, og jeg presset han ikke <3 Tusen takk igjen. Hilsen... meg