ForumFamilie, venner og kjærester / Ikke gjensidig energi hos kjæresten. Jeg gir mye, men får ikke så mye tilbake
 • Ikke gjensidig energi hos kjæresten. Jeg gir mye, men får ikke så mye tilbake

  Startet av Varmebrød  7 måneder siden

  Jeg er i et forhold med en gutt på min alder. Jeg er 15 år. Vi har vært sammen i et halvt år. Av og til føles det ikke riktig. Jeg er veldig veldig glad i han og bryr meg om han masse. Jeg gjør mye for å prøve å holde forholdet på plass. Men av og til virker det ikke som han vil det samme. Energien våres er ikke gjensidig. Det er ofte jeg som tar initiativ når det gjelder planlegging av neste møte, osv osv. Jeg deler masse om dagen min og prøver å starte interessante samtaler. Det virker ikke som han egentlig bryr seg. Dette gjør at jeg ikke tør å dele opplevelser og ting med han fordi jeg er redd for at han dømmer det jeg deler med han.

  Et eksempel som går an å ta utgangspunkt i:

  Igår tørrsnappa vi litt. (Tørrsnappe: sende selfie fram og tilbake uten noe spesielt innhold. Meningsløs snapping) For å endre dette prøvde jeg å si noe innenfor et tema jeg vet at han interesser seg for og som han pleier å bruke som snakketema.
  Jeg sa noe om hva jeg hadde spist den dagen, noe jeg egentlig synes er litt ubehagelig å si. Jeg er litt usikker på den fronten når det gjelder hva jeg spiser, men jeg ville gjøre det fordi jeg forventa en bra reaksjon og anerkjennelse. (Nettopp fordi jeg sa noe innenfor et tema han interesserer seg for)

  Jeg sa at jeg hadde spist masse usunt den dagen og forventa en bra reaksjon. Han svarte «åja, jeg har ikke eti så mye usunt idag» + noe mer om livet sitt

  Dette gjorde meg egentleg bare usikker. Både på det jeg åt+ å si sånne ting til han.

  Han kan si sånn til meg fordi jeg bryr meg, jeg bryr meg om alt han sier. Jeg kan ikke si sånn lengre fordi jeg er usikker på om han i det hele tatt bryr seg.

  Kort oppsummert:
  Han anerkjenner ikke det jeg sier, får meg ikke til å føle meg sett og går over på noe annet uten å ha sett meg og sagt: «jeg hørte hva du sa, det er greit og jeg synes oppriktig det er interessant»

  Så, spørsmålet mitt er egentlig, tror dere det kommer til å endre seg? Han er tross alt en 15 år gammel gutt. Ikke så veldig moden enda. Kanskje det vil bli bedre ettersom han blir eldre. Men jeg vet ikke. Jeg vet at jeg fortjener bedre i framtiden og jeg vet jeg hadde hatt det bedre med en som brydde seg i framtiden, men jeg er så utrolig glad i han og har ikke lyst til å ende noe. Fordi vi har det virkelig bra sammen nåe vi først er med hverandre.

  Jeg har et valg om å snakke med han om det. Fordi han vet ikke at jeg føler det sånn som dette. Men jeg er redd for at han ikke vil forstå. Jeg er redd for at han bare vil komme med en kommentar om at han skjønner hva jeg sier uten at han egentlig gjør det, også at vi bare lever videre på denne måten.

  Ærlig, jeg vet ikke hva jeg skal forvente fra han og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre . Skal jeg fortsette å leve på denne måten, skal jeg prøve å snakke med han, eller skal jeg droppe han?

 • VoltronFan612 7 måneder siden #1

  Du burde virkelig følge dine egne følelser. Hvis du føler at du vil droppe han så er det, det du bør gjøre. Du må alltid ta hensyn til deg selv og dine følelser.

 • forvirrasomfaen 6 måneder siden #2

  Jeg skjønner at du er veldig glad i han, og jeg vet at dere har det fint når dere er med hverandre. Men dere er tydelig på helt forskjellig bølgelengde, du er mer moden og reflektert, du ønsker en kjæreste som virker mer interessert, interessert i å snakke med deg, høre hva du har gjort og alle tingene du elsker.
  Sannheten er, hadde han virkelig likt deg, tro meg - han hadde gjort de «små tingene»
  Han hadde hørt på favorittsangen din og lært seg teksten slik at han kan synge med deg neste gang du setter den på.
  Dette er bare et av mange eksempler, (kanskje et dårlig et) Men som du sier selv, «he dosen’t give you the same energy»
  Du prøver så hardt, og du vil så gjerne at dette skal fungere men du føler deg ikke sett. Sånn skal det ikke være og det vil jeg ikke kalle et forhold med gjensidige følelser for hverandre.
  Jeg skal ikke anta noenting, men det kan virke som han ikke føler det du føler for han.
  At du er mer «gira», interessert og glad i han.
  Dere er veldig unge enda, og gutter er spesielle i den alderen. Men jeg har sett 15 års gamle gutter bli hodestups forelsket i mine venninner og jeg har sett gutter som virkelig bryr seg om dama si.
  Du er 15, og du virker klar over at denne gutten ikke er noen du kommer til å være kjæreste med i fremtiden.
  Jeg foreslår at du tar en prat med han, fortell han hvordan du føler det. Ikke bare slå opp på melding, han må forstå hvorfor du føler det slik, og hva som fører til at du føler på sånne ting.
  Han kan velge å gjøre noe med det og ta det innover seg, eller han kan velge å gå, fordi det rett og slett ikke er «riktig» for han.
  Ta en prat med han, fiks det eller gå.
  Dette fikser du, heier på deg❤️

  «Enten så går det bra, eller så går det over»

  - Jente 18