ForumFamilie, venner og kjærester / Familien min liker meg ikke
 • Familien min liker meg ikke

  Startet av Anonym98765  6 måneder siden

  Jeg er en 15 år gammel jente! Jeg bor med broren min (18 år) bror (16 år) pappa og stemor. Brødrene mine er kjempe tynne, selvom de ikke trener like aktivt som meg. Jeg trener opp mot 8-9 ganger i uken, 5 ganger håndball og resten hjemme. Jeg har et sunt kosthold, spiser ingenting med sukker. Jeg vet at jeg er flink i håndball, at jeg ikke er feit eller noe. Men pappa og stemoren min legger så mye vekt på hvor tynne brødrene mine er. Bror 16 spiller fotball, hver gang han spiller bra vil han få så mye skryt. Hvis jeg spiller en bra kamp vil de bare overse det, men hvis jeg spiller en dårlig kamp er de bare skuffa og sier ingenting på veien hjem. Jeg vil aldri sitte med pappa på vei hjem fra kamp så prøver å få sitte på med noen andre. Sånn hver dag sier de til brødrene mine at de må spise mer. Jeg sitter bare ved siden av og ikke har spist, vil ikke si de bryr seg. Alt de sier er «skal du bli tynn eller?» og ler. Så bare går jeg ifra. Alt jeg vil er å bli sett og få litt skryt i det minste... noen tips? Heh

 • supportjenta1 5 måneder siden #1

  Hm.

  Ser ut som om du og familien din har et komplisert forhold... Jeg har ikke opplevd det samme som deg, men har alltid hatt et komplisert forhold til familien min og jeg er også den lillesøsteren i familien ingen er stolt over.

  Men det jeg gjør er bare å være meg selv uansett om de er stolt av meg eller ikke. Jeg vet ikke om det var et godt tips da. Hvis jeg forandrer meg, er det for meg selv, ikke for familien min.
  Ser at du trener mye, spiller mye håndball og har et sunt kosthold. Å stresse med å forandre seg for familien, det hjelper ikke. Gjør det du liker best å gjøre! Spis det du vil.
  Jeg har mye erfaring selv siden jeg går på helse og oppvekst- linja på videregående så vil gjerne si:
  Siden du er i ungdomsårene vil jeg påpeke at det er viktig at du har et balansert kosthold. Det betyr at du bør spise litt av hvert. Et balansert kosthold betyr at sunt og usunt mat bør spises. Sunt mat kan godt lages til uka, mens usunt mat kan du godt kose deg med i helgen, trenger ikke å være hver eneste helg. Vet du hva som inneholder sunt og usunt mat? Skal jeg fortelle det?
  Å ha et sunt kosthold som det eneste alternativet, vil bare tappe deg for energi, gjøre deg mindre konsentrert i skolehverdagen, og gjøre at kroppen din ikke klarer å forbrenne de kaloriene den trenger.
  Jeg antar at du trodde at det å ha et sunt kosthold betydde at du ville leve et sunt liv, fordi familien din sa det til deg, men jeg håper du forstår det nå.

  Trening, derimot, bør ikke være for mye. Du bør ha tid til å slappe av også. Du kan for eksempel bytte ut trening med en fysisk aktivitet, som også kan være sosialt, som du liker å drive med, og som kan være en del av fritiden/hverdagen din.

  Vis dette til familien din og lykke til!
  Jeg vil gjerne vite hvordan det gikk når du viste det til familien din.