ForumFamilie, venner og kjærester / Er det psykisk vold hvis de ikke gjør det med vilje?
 • Er det psykisk vold hvis de ikke gjør det med vilje?

  Startet av Blablabla  2 måneder siden

  Jeg er redd for at jeg blir utsatt for psykisk vold fra (mest) mamma og (minst) pappa. Jeg vet at mamma sliter psykisk og har vansker med å kontrollere sinnet hennes. Jeg vet også at hun ikke mener noe av det hun sier fordi hun alltid sier unnskyld og gråter når hun har sluttet å være sur. Pappa pleier å gjøre mamma mer sur fordi han blir irritert på henne.

  Jeg har søkt litt på hva psykisk vold faktisk er og jeg føler det som skjer med meg passer beskrivelsene. Jeg er ofte redd for å være hjemme når mamma og pappa er der, de kjefter på hveredandre og meg og lillesøsteren min, de bruker mange banneord selvom søsteren min er ni år, mamma drikker mye (selvom det ikke har så mye med spesifikt psykisk vold å gjøre).

  Jeg tror jeg har fått meg selv til å ikke tenke hvor ille det er fordi jeg har så mange fine minner med foreldrene mine. Jeg kunne ikke se for meg at de ville la dem selv gjøre noe dårlig mot meg eller lillesøsteren min. Jeg tror jeg innså det ordentlig en gang jeg låste meg inn på doen på skolen og turde ikke å dra hjem fordi jeg var redd for at de kom til å skade meg eller kjefte mye på meg. Det er ikke normalt å tenke ut av ingenting. Jeg endte opp med å snakke med noen venner på telefonen og de fikk meg til å dra hjem. Det var ikke noe spesielt som skjedde, men den skumle følelsen er alltid der. Jeg føler de er én krangel unna å slå meg.

  Er det psykisk vold hvis mamma og pappa ikke gjør det med vilje? Er det noe annet da? Burde jeg snakke med noen om det her? I så fall hvem?

  Takk på forhånd :)

 • JentenSomIkkeBryrSeg 2 måneder siden #1

  Jeg tenker det er viktig at du snakker med noen proffe om dette. De er jo der for å hjelpe. Snakk gjerne med helsesøster eller en skolepsykolog hvis du har det tilbudet på skolen din. Uansett hva du gjør, lykke til. Håper det vil forbedre seg. Jeg tenker på deg❤️

 • krystall2 2 måneder siden #2

  hei, du burde virkelig snakke med noen om det ja.
  jeg er jo ikke ekspert på dette men jeg vil si ja, det er psykisk vold selv om de ikke gjør det med vilje.
  men en ting jeg vet er at du burde gjøre noe med det, og da mener jeg ikke alene men du burde si i fra til noen.
  jeg kan skjønne at du kanskje er redd for hva som skjer når du sier det til noen som skal hjelpe dere, for man vet jo aldri helt hva de kommer til og gjøre. men jeg håper du er modig nokk til og gjøre det uansett, for deg og for lillesøsteren din sin del også. og ikke minst for mammaen og pappaen din.
  viss du sier det til noen kan kanskje foreldrene dine få hjelp, og du kan kanskje få tilbake muligheten til og lage nye gode minner sammen med dem.

  det var et godt råd og snakke med helsesøster eller sånne ting, men jeg tenkte jeg kunne ramse opp flere muligheter for deg. for det er nok mange som vil hjelpe deg

  du kan ringe politiet, altså ikke 112 men til politiet der du bor, du kan finne numeret på nettet. dette høres sikkert voldsomt ut, men det er ikke så farlig som det høres ut, de er bare vanlige folk som jobber der også, og de vet hvem som kan hjelpe dere videre

  du kan også snakke med fastlegen din, eller helsesøster som nevnt.
  du kan ringe til kors på halsen her, og spørre dem om hjelp.
  eller hjelpetelefonen som er 116123
  siste alternativet jeg kommer på er og bare si det til læreren din. eller en annen som jobber på skolen.

  jeg håper du klarer det :) lykke til