ForumPå nett og mobil / Mamma vil se igjennom mobilen min
 • Mamma vil se igjennom mobilen min

  Startet av Rainbowdash  én måned siden

  Har kranglet med mamma i hele dag fordi hun har låst inn mobilen min og vil att jeg skal åpne telefonen for å se hvem jeg prater med og hvilke bilder jeg har på telefonen. Men jeg vil ikke gjøre det fordi jeg har noen bilder på telefonen jeg ikke vil mamma skal se. Og jeg har heller ikke lyst til att hun ser hva jeg og venner snakker om.
  Har mamma lov å tvinge meg til å åpne mobilen?
  Hva kan jeg si som får henne til å slutte å være så overprotective?

 • Eksistens 19 timer siden #1

  Det er ikke greit at din mor tvinger deg til å åpne telefonen din eller tvinger deg til å vise henne hva du har på telefonen din. Som barn har du rett til å ha privatliv, og det er viktig at dine foreldre respekterer dette.
  Det kan være lurt å prøve å ha en åpen og ærlig samtale med din mor om hvorfor du ønsker å ha privatliv på telefonen din og hvorfor du ikke ønsker å vise henne alt. Du kan eventuelt forklare hvorfor du har noen bilder på telefonen som du ikke vil at hun skal se, og hvorfor det er viktig for deg å ha litt frihet og uavhengighet. Prøv å ha en rolig samtale og vær så ærlig som mulig.
  Det kan også være lurt å prøve å finne noen kompromisser. Kanskje du kan enes om at du kan ha en viss grad av privatliv, men at hun får se telefonen din i noen situasjoner eller at du viser henne noen av bildene du har på telefonen din som du er komfortabel med.
  Husk at din mor ønsker å passe på deg og sørge for at du er trygg, men det er viktig å finne en balanse mellom å beskytte deg og gi deg frihet og uavhengighet. Hvis du føler at samtalen ikke går noen vei, kan du også be om hjelp fra en annen voksen som du stoler på, for eksempel en lærer, rådgiver eller familiemedlem.