• selvskading?

  Startet av Diidii  2 år siden

  Skrapet opp armen med et sandpapir, begynte å blø litt og det svir ganske mye. ser dere på det som selvskading?

  noen som har erfaring med å fortelle venner og familie om selvskading? har drevet og skadet meg selv i 2,5-3 år nå, ønsker å fortelle det til noen. Hvis jeg forteller BUP det vil de da si det til foreldre? noen med erfaring?

 • ja.du.kan 2 år siden #1

  Hei!
  Det er nok en type selvskading, ja. Når du skader kroppen din med vilje på noen som helst måte er det alvorlig nok til å kalle det selvskading.

  Har ikke erfaring, men vet at det er viktig å si til noen. Har kuttet meg to-tre ganger, men jeg "kom meg unna". Holder ikke på med det nå. Hvis du har venner du stoler på anbefaler jeg å snakke med de. Har ikke peiling med BUP, men det kan være et forsøk. BUP er jo til for å hjelpe deg, men tror ikke de kan ta kontakt med noen uten din bekreftelse. Dessuten er det viktig at også foreldrene dine får vite om dette!

  Lykke til! Husk at alt kommer til å gå bra.
  "Enten går det bra, eller så går det over" :)

 • Horselight 2 år siden #2

  Hei

  Jeg ville sett på d som selvskading ja, fordi selvskading er når du bevisst og frivillig skader deg selv.

  Anngående BUP så kommer d ann på alderen din om de sier d eller ikke. BUP skal ikke si til andre hva du sier til dem med mindre du eller andre er i fare, så kan være de sier dette om du er under en spesiell alder(tror d er 16 eller 18 elns) Men en mulighet er også å spør BUP om de ikke kan si dette videre til foreldre om dette er ønskelig

  Håper dette var til hjelp

 • 2 år siden #3

  Ja, det er selvskading. Jeg har gjort akkurat det samme i sløyden på skolen, bare med stor fil. Det r viktig at du har noen å snakke med. Jeg bruker ofte nettsiden Ung.no. Den gir deg svar på det du lurer på, hjelper deg gjennom vanskige situasjoner og er helt anonym. Du får svar innen 7 dager. Dette har hjulpet meg mye, fordi jeg har fortalt noen om problemene mine som kan noe om det. Og det verste er at de ikke hvet hvem du er, og de har ikke muligheten til å kontakte foreldrene dine.