• Selvskading

  Startet av Imalou  ett år siden

  Hei, jeg gjorde en dum ting jeg kuttet meg igjen etter 1 år og 5 mnd av å være sober jeg var så stolt av megselv men nå er jeg bare skuffet.. live bare raste nedover å jeg ser egt ikke poenget med det lengere. Har også begynt å røyke fordi det fikk bort tanken på å ta mitt eget liv.
  Har noen tips? Til hva jeg skal gjøre for å ikke fortsette med selvskading osv
  - Jente 18 år

 • VoltronFan612 ett år siden #1

  Hei. Jeg så dette innlegget å følte at jeg ville gi noen tips som du spurte om. Jeg har selv drevet med selvskading og vet hvordan dette er. Mitt tips til deg for å klare å ikke kutte mer er å tegne en sommerfugl på stedet/stedene du pleier å kutte og hver gang du vil kutte, tegner du over sommerfuglen igjen. Tenk deg at hvis du kutter sommerfuglen så dør den. Jeg selv brukte en annen teknikk. Jeg prøvde å tenke på en good grunn til å fortsette å kutte. Jeg kom frem til at det finnes ingen god grunn. Det er ingen grunn som er god nok til at du skal fortsette. Jeg brukte også mye ordtak og fant noen interesser som har hjulpet meg mye. Dette kan kanskje hjelpe. Du kan for eksempel bruke musikk som har en mening for deg eller bruke noe håndarbeid som gjør at du ikke stresser tankene dine så mye. Det er mye mer jeg kan si, men tenker jeg vil si dette her. Jeg heier på deg.
  Intet kjønn, 13

 • Blomst10 11 måneder siden #2

  Jeg prøvde å skade meg men jeg turte ikke😢 jeg er redd for at tankene mine tar over meg å at jeg bare plutselig dreper meg selv. Har dere noen tips? Jeg trenger gjerne et tips❤️

 • VoltronFan612 10 måneder siden #3

  Blomst10
  Jeg har noen tips, ja. Du kan prøve å finne noen interesser som gjør deg glad. Finn en hobby eller noe slikt som du interesserer deg for. Du kan også prøve å gjøre den mentale måten å komme deg gjennom det på. Hver dag så forteller du deg selv en negativ ting med livet også tre positive ting med livet. Dette gir deg en måte å overdøve negativiteten(:
  Hilsen Demiboy, snart 14