• selvskading

  Startet av IAmWeak  3 måneder siden

  jeg begynte med det igår. kun fordi jeg ikke klarte mer.
  jeg skal ikke gå inn i detaljer, men jeg blir mobbet av en i familien. bestevennen min gir faen i meg. og ingen ser det
  og jeg vurderte å ta saksen og skjære pulsåren min.
  men så tenkte jeg på alle som var glad i meg. det var hun ene jenta som så armen min da vi malte. hun trodde ikke jeg hadde falt av sykkelen nå midt på vinteren akkurat.
  er et noen som har noen råd?? tenke på noe annet på en annen måte som ikke inkluderer selvskading??

 • HjelpFinnes 3 måneder siden #1

  Hei, gode du! Var trist å høre at dette har skjedd! Men jeg vil at du skal vite at amt dette kommer til å gå over. Mennskelig sånn med en gang. Alt tar tid. Men selvskading gjør det på ingen måt lettere. Ja, det kjennes ut som det løser ting i øyeblikket, men gjør ting mye være i lengden.
  Det viktigste du gjør, er å fortelle en du stoler på, aller helst en voksen. Av og til tenker man at man ikke har en voksen man stoler nok på til å fortelle om sånne ting som dette, men da kan man si det til en venn som kan hjelpe å si det videre. Og den bestevennen? Du kommer til å finne noen som er en mye bedre venn, som behandler deg med den respekten du fortjener og vise tydelig at h*n er glad i deg.
  Men du kan også gjøre ting på egen hånd for å inngå at lignende skjer igjen. Et triks jeg pleier å bruke når jeg får lyst til å skade meg selv er å gå til noen jeg er glad i, altså unngå å være alene. Du burde også fortelle noen du stoler på. Er veldig klisje å si det, men tro meg, det har stor effekt.
  Et annet triks er å ha en skrivebok dedikert til sånne øyeblikk. Skriv ned hver vonde tanke som gjør at du får lyst til å skade deg selv. Etter hver tanke skriver du en «mot-tanke». Det har i alle fall fu jet bra for meg.
  Et siste triks er å tegne med tusj eller penn der man har lyst til å skade seg selv.
  Håper alt dette ordner seg! Jeg heier på deg!

 • Annonymus 2 måneder siden #2

  Hei. Jeg bruker selv bio oil på armene og lårene mine grunnet mange arr etter selvskading. Men jeg føler ikke dette gir noe effekt, arrene er like tydelige fortsatt... har vurdert å ta tatovering på det ene låret hvor det er flest arr, men det er kun noen mnd siden jeg skadet meg selv og da burde jeg heller vente så tatoveringen gror riktig og pent. Det er ingen andre enn meg, venninnen min og søsteren min som har sett og som vet om arrene mine så hva burde jeg gjøre på sommeren? Jeg gruer meg veldig til å gå i bikini, skjørt, shorts og kjole siden familien min ikke vet noe om dette. Har gått mye hos psykolog og da var moren min der for å støtte meg men da hadde jeg ikke skadet meg på 1mnd så trodde jeg var frisk og psykologen sa jeg ikke trengte flere timer. Men så oppstod det en hendelse og da gikk jeg på en smell så jeg er livredd for at noen skal kommentere arrene mine på lårene.... gjerne kom med tips!
  Tusen takk på forhånd