ForumSelvmordstanker og selvskading / Låst inne på do og skader seg
  • Låst inne på do og skader seg

    Startet av anonym21  6 måneder siden

    Hei alle sammen! jeg vet tittelen på det jeg skal skrive kanskje er rart men jeg har alltid tenkt på hva man skal gjøre i akkurat denne situasjonen om det skjer hjemme eller på skolen..
    Så det jeg lurer på er at hva skal man gjøre hvis en person som skader seg veldig mye går inn, låser seg på do og skader seg der? jeg bare tenkte at det er jo ganske smart å gå på do og gjøre det fordi det er både en do og en dusj der så andre tror at du enten er på do eller dusjer..Men om noen mistenker at du skader deg selv der eller bruker veldig lang tid på do hva gjør de voksne da? Er det sånn at de kan tvinge deg til å låse opp eller må de bryte opp døren? hvis du skader deg såpass mye at det faktisk er en fare for at du kan skade deg selv fordi de vet at du kan være alene der? Om man da har skadet seg på badet..også blir andre bekymret for hver gang du går inn dit, har de lov til å sjekke om du har med deg noe som kan brukes til selvskading før du går inn og evt sjekke om du har skadet deg når du er ferdig på badet..og om du bruker mer enn 20 min på badet hva gjør man da? dette er kanskje rart å spørre om men det er også et vanskelig spørsmål så jeg vil gjerne vite hva andre hadde gjort i en sånn situasjon?

  • Fisken 6 måneder siden #1

    I en slik situasjon hadde jeg sikkert bare sprunget vekk, jeg er ikke akkurat en person som liker å snakke om temaer som selvskading osv. med andre. Men jeg objektivsett synes ikke det er en god utvei på problemene sine. Hvis jeg hadde visst om noen som hadde skaddet seg inne på do hadde jeg fortalt vedkommende at man får arr som kan vare hele livet, og når du skal til legen for å ta blodprøver eller være ute med venner og bade senere i livet så vil jo folk se arrene og du vil få spørsmål som kanskje du kunne ha unngått å få. Hvis det var en venn av meg som hadde drevet med selvskading eller bare en person jeg bryr meg om sånn generelt ville jeg sagt at den person ikke behøver å skade seg eller tenke på selvmord og at jeg er glad i vedkommende. Om du tenker på selvskading selv så ville jeg personlig ikke ha gjort det, jeg gjorde det mye da jeg var litt yngre, og har fortsatt synlige arr som jeg ikke viser til folk, siden jeg går nesten aldri uten langarmet genser. Jeg har opplevd at folk spør hvorfor jeg har brukt lang tid på do, men jeg har aldri fortalt at jeg skadet meg selv eller lignende.