ForumSelvmordstanker og selvskading / Lillebror som skader seg
 • Lillebror som skader seg

  Startet av Jente144  10 måneder siden

  Hei! Jeg har en lillebror på 14 år som skader seg en del. Foreldrene mine og jeg blir jo veldig bekymret for han skader seg på badet veldig ofte. Han skader seg alltid på badet for han vet at han kan være alene der uten at noen forstyrrer han! Han har blitt tatt fra skarpe ting som kan brukes til selvskading og noen ganger får han ikke lov til å være alene for ingen vet hva hab kan finne på da. Istedenfor går han på do og skader seg der fordi han må jo få lov til å gå på do eller dusje alene uten at noen skal passe på..så jeg trenger VIRKELIG noen råd her nå. Hva kan jeg og foreldrene mine gjøre når broren min skader seg på badet hele tiden? Vi får ikke stoppet han da for han kan jo også sitte på do F.eks. Vi må la han være i fred på badet men samtidig er det så skummelt for hver gang han kommer ut fra badet så finner foreldrene mine bare nye kutt og at han har slått seg selv. Er det noe vi kan gjøre for få han til å stoppe å gjøre det når han er på badet for jeg føler at det ikke er en løsning på det for man skal kule få gjøre det man skal på badet ja men med han så skader han seg hele tiden der fordi HAN VET AT HAN KAN FÅ VÆRE ALENE!! Værsåsnill og svar for jeg og familien min trenger hjelp!

 • Livet_er_noe_dritt 10 måneder siden #1

  Hei, jente144.

  Det du kan prøve på er å snakke med han, prøv å finne ut hvorfor han gjør det. Finner dere ut av det så kanskje dere kan finne ut hvordan dere kan hjelpe han.
  Bare et tips.
  Håper det fikser seg for deg og familien

 • Klarajenny 10 måneder siden #2

  Kansje ikke forfølge han liksom overalt for å passe på at han ikke skader seg men han trenger litt space men dere må vise at dere brur dere men ikke gå alt dor tett inn på han . Hilsen jente 14 <3

 • Juevieloe 10 måneder siden #3

  Hei,
  Jeg har også lillesøster som selvskadet seg og sa hun ville dø. Det gjorde selvsagt meg og foreldrene mine KJEMPE bekymret!!!!
  Men vi to er veldig gode venner, så jeg snakket med henne og hun forklarte meg at hun ikke hadde noen venner lengre og at hun hadde det dårlig på skolen. Da var jeg sammen med henne i friminuttet og sa ifra til folk i klassen hennes at man tuller ikke med søstera mi! Og da ble alt mye bedre! Nå har hun slutta med de skumle greiene:-)
  Men jeg skjønner absolutt hvordan du har det. Prøv å snakke litt med broren din:-)
  Jeg håper at det kommer til å gå bra <3 <3 <3

 • nooneknows 10 måneder siden #4

  Hei, dette re et veldig vanskelig tema, men går broren din til psykolog? Han har det garantert veldig vanskelig, siden han skader seg. Jeg vil anbefale at han begynner på bup eller lignende, det har hvertfall hjulpet meg veldig med selvskading.
  Håper dere får løst dette snart, er vondt når så unge har det vanskelig.
  Klem fra jente 16

 • Cutiepie 10 måneder siden #5

  Jeg gjør det og og for og få han til og stoppe må dere kjekke vær gang han går inn at han ikke var med skarpe ting og at det ikke er noe der han kan bruke ananas boks blyant brus boks det gjør jeg

 • Gutt11 10 måneder siden #6

  Hei!
  Det jeg hadde gjort er å sjekke om han har med seg noen ting som kan brukes til selvskading og da må dere ta det fra han, fjern ting på badet som kan være skarpe og brukes til selvskading og ja la han få være på badet for det kan hende at han faktisk skal på do men dere kan sjekke armene hans og andre steder på kroppen når han er ute igjen. Følg også med på hvor lang tid han bruker inne på badet og bank på å spør om det går bra noen ganger. Hvis han har skadet seg selv så ikke kjeft eller bli sur hvis noen skulle bli det. Men spør han om hva han brukte og hvorfor han gjorde det så kanskje det kan hjelpe? Prøv å snakk til han og forstå han og gi han en klem? Kanskje han trenger en kjempe klem og si at dere er glad i han og at dere ikke vil at han skal gjøre det. Finn på morsomme ting som kanskje han vil for å få tenke på noe annet? Håper det får fint med han og dere selvfølgelig !!:) stå på!

 • Swimgirl07 9 måneder siden #7

  Som en person sa, så tror jeg den beste løsningen er å snakke med han, være en god storesøster og bry deg ennå mer og vær mer oppmerksom. Kanskje kan de også være luft og høre meg klassekamerater om de har merket noe.Lykke til!🤗🤗