• Institusjon

  Startet av Noen999  6 måneder siden

  Hei, jeg bare lurer på en del ting og ville vært fint og få svar på noe av det:)
  Det første er at jeg røyker, snuser, drikker og selvskader en del. Foreldrene mine vet ikke om det men noen av vennene mine gjør. Kan jeg havne i institusjon for det da for det vil jeg ikke og jeg er veldig redd for at det skal skje hvis noen i familien finner ut. Evt når man er på en instutisjon..hvordan fungerer det med skole osv? Er det sånn at jeg fortsatt går på den samme skolen som jeg går på og at jeg kan gå til skolen på egenhånd eller slutter jeg da på skolen? Og når man er på instutisjon er det sånn at man ikke får dra hjem når man vil at man må være der til man er frisk?

 • IHaveNoIdea 6 måneder siden #1

  Jeg er ganske sikker på at du, om du er frisk nok, får undervisning på institusjonen.

  Jeg vet at dette kan være vanskelig å gjøre, og at du må være klar for det, men det er kanskje viktig å snakke med foreldrene dine. Bare sett grenser for hva de får spørre om på de områdene som gjør deg ukomfortabel. Husk på at de er glade i deg og vil bare alt best.

  Det å havne i en institusjon er ofte det siste man gjør. Det må dermed skje igjen og igjen at du ikke klarer å slutte med noe av dette, så du har sjangser på å bli bedre. Om det er veldig alvorlig, så ja, da kan du bli lagt inn nesten med en gang.

  Jeg tror ikke at et opphold der vil bli helt forferdelig for deg, så frykt ikke. Det er folk som jobber for at du skal ha det komfortabelt, og at når du er ute, så er du helt "clean", om du forstår hva jeg mener. Du må altså være der til de antar at du er frisk, men det kan gå fortere enn du tror.

  Ønsker deg en fin dag, og håper at dette snart blir bra. (: