• Hvorfor leve?

  Startet av Fjellkatten  11 måneder siden

  Hvorfor leve? Hva er meningen med livet? Føler selv at det ikke er vits i og leve, og har tenkt på måter og ta selvmord...
  Har ikke drive med kutting men har vært veldig nær tanken. Ser liksom kniven ligge der så pent i skuffen...
  På mine værste dager, påfører jeg meg selv smerte. Jeg klorer meg selv, og klyper +mer.

  Hvet at folk er glad i meg og sånt, men jeg forstår ikke vitsen i og leve.
  Sånn, hvorfor leve?
  Hva er meningen med livet?
  Er meningen med livet og ikke finne ut meningen med livet? Så hvorfor leve da når det ikke er noe mening?
  Det med døden er noe jeg tenker på, ikke hver uke, men noen uker er det hver dag.
  Vil IKKE si noe til familien min, eller lærer eller venn.
  Hva skal jeg gjøre for og se lysere på alt?

  Mvh nylig 12åring.

 • MadelenMeg 11 måneder siden #1

  Når du tar ditt eget liv hvem er det du egentlig «tar det fra», deg selv eller de rundt deg?

  Svar: Du tar det fra de rundt deg. Når du er død så er du død, det er de du etter later som sitter igjen med all sorgen. Det er aldri vert å ta sitt eget liv.
  For å se lysere på ting kan du prøve å få en hobby. Noe du brenner for. Noe du ikke vil leve uten.

 • jegelskersmash 11 måneder siden #2

  Hei. Det er trist å høre at du ikke føler livet har noe mening. Veldig bra at du ikke kutter deg selv også. Det hadde ikke løst noe heller.

  Prøv å sett opp en slags plan for hva du kan gjøre fremover. Altså ting du liker å gjøre, interesser osv. Så får du litt mening med livet og fyller dagene dine med positive ting:)

 • Absolutt Ingenting 11 måneder siden #3

  Kjære deg.
  Spørsmålet ditt minner meg på et svar jeg skrev til en her inne som hadde samme spørsmål som deg, nemlig "Hva er meningen med livet?" (Jeg synes du hadde et veldig originalt svar på spørsmålet: "Er meningen med livet å ikke finne ut meningen med livet?")
  Her er en kopi av svaret jeg skrev:

  Jeg kan ikke svare på hva meningen med livet er, for ærlig talt: Er det egentlig noen som vet svaret på det? Jeg tenkte masse på dette en periode selv, og sammen med tanken på meningen med livet, kommer også tanken på døden. Åh, jeg var så redd. Det var helt ille. ...Men så begynte jeg å tenke: Hvorfor lever vi når vi bare skal dø uansett? Er det noen mening i det hele tatt? Alt hadde vært bedre om jeg aldri hadde blitt født. Da hadde jeg sluppet disse tankene, tenkte jeg. ...Men jeg ER jo født. Jeg lever. Jeg LEVER! Så begynte jeg å kjenne på hvor utrolig levende jeg er, så tenkte jeg på alle de som ikke lever lengre. De som er døde. ...Men jeg er jo ikke død. Jeg lever, jeg.

  Lukk øynene. Sett deg ned og kjenn på at du faktisk lever. Stryk deg litt på hendene, beveg på tærne. Kjenner du det? Du lever. Åpne øynene. Se deg rundt. Se! Du kan se! Se på alle fargene! Ser du det? Du lever! Sett på en sang du elsker. Lukk øynene igjen. Hør på sangen. Hører du det? Du kan høre! HØR på sangen. La den fylle deg. Kjenner du det? Du lever! Prøv å glemme alt som er som det ikke skal være, og fokuser på de aller enkleste tingene i livet, nemlig livet selv. Det er så mange ting som er usikre, men noe som er helt sikkert, er at du lever. Uansett om du føler deg levende, eller ikke.
  Sånn. Du lever. ...Men du kommer ikke til å leve for alltid. ...Så vær så snill: Bruk livet til å leve. ...Men hvordan lever man? Hva er livet? ...Og hva er meningen med livet?

  Det kan veldig godt hende jeg tar feil, men etter min mening, er meningen med livet å leve. Å ha det bra, og sørge for at andre har det bra. Man trenger ikke være verdens mest suksessfulle, eller verdens mest perfekte, bare man aksepterer at man er så bra som man kan være. Hvis man er fornøyd med, og glad i den personen man er, synes jeg livet blir veldig meningsfullt. ...Men hvordan blir man glad i seg selv? Hvordan kan man bli glad i en person man nesten ønsker ikke fantes? For meg, handlet det om å forstå hva som virkelig var viktig, og forstå hvem jeg var, og hvem jeg ville være. ...Og så prøvde jeg å bli denne personen.
  --------------
  Det jeg gjorde for å se lysere på livet og alt var at jeg begynte å legge merke til små, vakre ting i hverdagen. Jeg begynte også å akseptere at kanskje ikke meningen med livet er så komplisert som vi skal ha det til. Kanskje livet bare handler om å leve og å ha det bra? Men dette er bare min mening, da. Det kan hende at du har et helt annet syn på det. Uansett, vil jeg du skal vite at jeg heier på deg. <3 Hold ut! Det blir bedre etter hvert :)

  Mange klemmer fra meg. Lykke til. <3