ForumSelvmordstanker og selvskading / Hjelp meg med selvskading <3
 • Hjelp meg med selvskading <3

  Startet av Anna. ØE  6 måneder siden

  Hei, jeg er ei jente på tretten år, og har alltid følt at jeg har slitet litt mer enn alle andre. Siden fra de første årene på barneskolen har jeg alltid følt at jeg er annerledes enn de andre. Jeg føler jeg alltid har blitt behandlet og sett på annerledes. Jeg vet at det helt sikkert er normalt men jeg føler meg alene i det. Jeg har alltid gjort det bra på skolen og idrettene jeg har gått på, jeg er alltid den som blir forventet av at jeg skal gjøre det best i alt mens de andre kan gjøre flere feil og leve på skyene. Jeg har alltid også hvert den sterke i vennegruppen min. Men jeg har sett og følt at det går lettere for alle andre med venner, kjærester, forhold og få andre til å like dem uansett om de er dritt mot dem. Selv om jeg har prøvd å være snill og grei mot andre er det alltid jeg som blir såret, det er alltid jeg som blir utestengt, det alltid jeg som er andrevalget og det er alltid jeg som blir glemt. Jeg har også alltid hatt ett prestasjonspress på meg. Jeg føler det er alltid jeg som må være best i alt. Alt dette har rett og slett knust meg innenvendig. Jeg stoler lite på andre for jeg er alltid redd for at de skal gå bak ryggen min å snakke dårlig om meg. Jeg klarte å få tankene mine til å lage en depresjon og klaustrofobi. Jeg er basically død innenvendig akkurat nå. Etter sommeren begynte jeg med selvskading som å kutte håndleddene mine, slå til i veggen og skru dusjvannet på det varmeste for å brenne meg selv. Jeg er veldig redd for at selvskadingen og slevmordstankene skal bli verre. Det verste er at jeg ikke selv vet hva det ordentlige problemet mitt er. Hva skal jeg gjøre for at dette skal bli bedre?

 • The Girl 6 måneder siden #1

  Fy søren! Jeg må bare si at du ikke er alene om det, for jeg har det på så og si akkurat samme måte! Jeg er like gammel som deg og jeg har lissom de samme følelsene som du beskrev. Det var nesten som om du beskrev meg. Det er nesten litt sykt å tenke på.

  Uansett så vil jeg bare at du skal vite det at du er langt ifra den eneste som har det slik! I likhet med deg har jeg også lurt på hva som egentlig er det store problemet mitt. Jeg blir jo ikke mobbet og jeg har det fint hjemme. Jeg tror jeg har kommet fram til at det er alle de småtingene som til sammen blir ekstremt mye.

  Jeg har dessverre ikke så mange tips i og med at jeg er i samme situasjon selv. Jeg kan anbefale deg å f.eks. skrive dikt, høre på musikk osv. bare for å få tankene over på noe annet en liten stund!

  Håper det hjalp litt å vite at du ikke er alene selvom det kanskje føles sånn;)

  -Klem<3 The Girl

 • idkkkk 6 måneder siden #2

  selv selvskader jeg, og det er noe jeg angrer veldig på at jeg starta med, fordi det har blitt til noe jeg går til når jeg er lei meg eller rett og slett bare vil gi opp. det er noe man lett kan bli avhengig av og det kan selvfølgelig videreføres til noe enda verre.
  noe som har hjulpet meg veldig er å ha noen å snakke med. du sier du ikke har noen venner du føler du kan stole på. har du prøvd fex helsesøster på skolen din, eller en helsestasjon like ved deg, du kan også kanskje prøve å snakke med foreldrene dine om å få en psykolog.
  og om du føler trang til å kutte kan du prøve å distrahere deg selv med andre ting, som å se på en serie, tegne, trene eller ringe en venn.

  håper det ordner seg:)

 • Erigil12 6 måneder siden #3

  Jeg kutter meg selv hver dag og jeg er emo. plz help me. jeg er gay

 • Anna. ØE 6 måneder siden #4

  Tusen takk for alle svar! Spesielt deg the girl! Kjempe glad for at jeg ikke går gjennom dette alene og håper på at du får kun det beste videre. Jeg skjønner akkurat hvor vanskelig det er

 • KimHunter2000 5 måneder siden #5

  Så rart at det ser nesten ut som at jeg har skrevet det du skrev. Jeg har det akkurat sånn! Alene og er tretten år. Jeg har ingen vennegjeng, men vi er så like!