ForumSelvmordstanker og selvskading / er det vits å prøve?
 • er det vits å prøve?

  Startet av sørlandsjenta  ett år siden

  hei! jeg er ei jente på 17 år.

  i 8 år har jeg hatt en kronisk sykdom. den har blitt verre med årene og ingenting har hjulpet. jeg har kronisk migrene med spenningshodepine. jeg har smerter i hodet hele tiden. jeg går ikke 1 minutt uten å kjenne noe som helst. jeg våkner midt på natten av så sterke smerter. jeg har lene tenkt at nå orker jeg ikke mer, når gir jeg meg. men jeg har ikke greid å gjort slutt på livet enda for jeg vet hvor såra familien min blir.

  legene opp igjennom årene har gitt opp på å finne noe som hjelper og sist jeg var hos fastlegen sa hun at dette må du bare leve med, det er ikke noe mer vi kan gjøre; det kan være det går over men sannsynligvis ikke. jeg var på gråten på vei ut av legekontoret og var på kanten til å ta mitt eget liv. jeg har aldri hatt noen å snakke med om dette. jeg holder sykdommen så mye i skjul som mulig fra familien. mine foreldre vet ikke hvor ille jeg egentlig har det. men jeg tenker at det er jo ikke no vits å fortelle dem hvis det ikke finnes noen kur eller noe som hjelper.

  er det vits å prøve å leve eller skal jeg gi meg nå. jeg blir ikke akkurat friskere og kan ikke holde på mine hobbyer fordi jeg blir enda sykere av fysisk aktivitet. jeg lever egentlig bare for å ikke såre min famile.
  hvem vet kanskje jeg har så vondt en dag et det er siste dråpen jeg takler og da tar selvmord.

 • Anonym1999 ett år siden #1

  Hei, jente på 17 år

  Jeg har liknende problemer som deg, jeg sliter også med migrene med speningssmerter. Det hjelper å snakke med venner og familie, de kan støtte deg når du har det vanskelig. Det er verre å gå å holde problemer for seg selv, jeg har gjort det stort sett hele livet.
  Iverstefall går det an å gå til legen å si hvordan du har det, de støtter som oftest det og vil gi deg de rette medisinene som de tror kommer til å hjelpe deg mest mulig.

  Det er ingen som har lyst til at du skal ta selvmord, alle vil støtte deg på sin måte, det er bare å stå på! Uansett hvor jævlig livet kan være til tider.

  Gutt 17

 • Detteermeg ett år siden #2

  Hei jeg har ingen ting å si om hvor vont det gjør.
  Jeg har ikke så nære som deg men jeg syntes at ja det er vits
  Du er sterk og du kan klare det elv om du tror du ikke kan hvis du ender deg selv kan du alltid si at du prøvde og ja du har rett til å si det men vis du lever gjennom det kan du si yes jeg klarte det jeg kanskje bare 12 år men jeg vet at det alltid er vært det og det at du er unik og spesiel er noe alle sier men det er fordi det er sant så gjør det beste du kan jeg støtter deg stå på hilsen meg