• Depresjon

  Startet av Birdplane  11 måneder siden

  Jeg er en gutt på 15 år og har levd med depresjon i snart et halvt år. Jeg hater det og jeg vet ikke hvor mye lenger jeg kan klare å fortsette. Det er vanskelig å holde seg unna alle mulighetene for selvmord og jeg skjønner ikke hvordan jeg har klart det så lenge. Hva kan jeg gjøre for å holde meg sjøl under kontrol?

 • jintian 11 måneder siden #1

  Kjære deg. Først vil jeg si at ønsket ditt om å ikke ta selvmord er det som kan hindre deg å ta det. Jeg vet at når en er deprimert, er det vanskelig å se det brae med livet, og man tenker alltid at man kommer aldri til å få det bedre. Jeg hadde depresjon gjennom 8. og 9.klasse og de var så vanskelige år for meg. Jeg har flere ting som fungerte for meg, så jeg håper du leser hele svaret mitt, og det kommer til å gjøre meg så glad hvis opplevelsen min hjelper andre. Mitt tips for å klare å holde livet lengere er å sette deg noen mål, og jobbe hard for å nå disse. og mens du jobber med de, kan du prøve å være med folk så mye så mulig slik at du ikke skal kutte deg eller skade deg selv. Det kan være hva som helst av mål, noe du virkelig vil få til eller kommer til å få fordeler for. For eksempel siden du er 15 tenker jeg at du enten begynner i10. eller begynner snart på videregående. Da kan du for eksempel sete deg mål å jobbe mye med skole arbeid slik at du får bedre karakter. Jeg vet at det høres kjedelig ut og det er sikkert ikke din top mål når du sliter med depresjon, men med engang du når måle kommer det til å føles godt, og da kan du tenke at du kanskje kan gjøre noe bra i det livet. Ikke for å nevne at du kommer til å få det bedre engang, og da kan du ikke gå tilbake i tid å fikse karakterene dine eller få bedre utdanning/ jobb og du vet, mange voksne sliter med depresjon etter eventuelt penge problemer så jeg anbefaler at du tenker fremover.
  Men her kommer det viktigste av alt : tenk gjennom hva det er som gjør deg deprimert. Er det lav selvtillit og dårlig selvfølelse som fikk deg etter hvert til å hate deg selv, familieproblemer, ensomhet, sykdom ?
  Depresjon (vanligvis) skyldes følelser holdt inni i altfor lenge. F.eks hvis du har blitt mobbet i mange år kan det komme ut i form av depresjon etter hvert. Hadde du bodde i et hjem md mange problemer hverdag kan det også føre til depresjon osv. Derfor vil jeg si deg, finn ut hvorfor du er blitt deprimert, hva skjedde for noe for mange år og nå. med engang du finner ut problemet synes jeg du bør snakke med noen om det. Helst her, for jeg vet det er vanskelig å innrømme depresjonen face to face, spesielt hvis du kjenner personen.

  Jeg tenker også at du bør tenke mer FREMTID FREMTID FREMTID, forestill deg livet du vil ha, og sett deg mål om hvordan du vil ha det senere i livet. Prøv å finn noe som vil holde deg frem, noe som kan få deg til å våkne opp, med mye håp motivasjon for å gjøre det.Finn noe som inspirerer deg. for eksempel for meg, er det en sang. Den heter promise av EXO. (sangen er ikke engelsk så jeg anbefaler at du søker opp teksten på Youtube,) jeg synes den hjalp meg mye. Prøv å lag ei liste med ting som kan få deg i litt bedre humør eller som du føler har en dyp mening i livet
  Jeg vil også at du skal prøve å tenke positivt på situasjonen (jeg har vært deprimert selv, og skjønner at jeg ber om noe som høres umulig ut, men det er mulig) for eksempel jeg tenker meg at mine opplevelser fikk meg til å bli sterkere som person. Jeg forstå meg på folk og er blitt mye mer omtenksom. Jeg tenkte alltid at folk som ville ta sitt eget liv var svak, men etter å ha gått gjennom det selv forsto jeg at jeg tok feil. Vi alle har egne problemer, vi alle fortjener kjærlighet og omsorg og vil alle bør hjelpe hverandre. Venninen min hadde sagt til meg at jeg var hovedgrunnen på hvorfor hun ikke ga opp mot depresjon, og jeg innrømmer at jeg ble så rørt i det jeg hørte det, for jeg trodde aldri jeg kunne ha en stor påvirkning i noen sitt liv. Jeg tenker at jeg var ganske selvopptatt før, men mine opplevelser forandret meg såå mye. Og du vet aldri, litt omsorg for noen kan faktisk hjelpe de mer enn vi kan tro.
  fortell meg hvordan du føler deg her.

  Lykke til :)

 • Birdplane 11 måneder siden #2

  Jeg hater egentlig å si det, men du har sagt flere hjelpsomme ting enn psykologen min har sagt på to måneder. Jeg skal prøve alt det du har sagt og forhåpentligvis blir jeg frisk av det. :)