ForumMin psykiske helse / Søvn problemer
 • Søvn problemer

  Startet av Oddlya  5 måneder siden

  Hei
  Sliter med å sove, er redd og gruer meg til kvelden kommer. Det er da jeg får tid til å tenke, det kommer så mange tanker. Tenker på dumme og va sykelige ting. Den verste tanken er «jeg må dove nå» da klarer jeg selvfølgelig ikke å sovne. Lurer på om noen har forslag eller anbefalinger til hva som kan hjelpe meg å sovne om kveldene? Har prøvd å gå tur, lese i bok, skrive ned hva jeg føler osv før jeg legger meg men ingenting hjelper.
  Takk på forhånd for svar.

 • Tutti22 5 måneder siden #1

  Hei, jeg har vell litt samme problem som deg, hver gang jeg får tid til å tenke blir ting litt ille... det er som oftest om kvelden... så da ligger jeg som oftest i sengen å tenker, og får ikke sove... har desverre ikke noen tips...:(

 • Uxifte 5 måneder siden #2

  Jeg føler at det samme skjer med meg, at jeg forteller så mye at de tror jeg finner opp ting. Jeg måtte til slutt skaffe bevis fra at jeg tidligere har snakka med helsesøster og andre hjelpetjenester for at de ville skjønne, men det er unødvendig og skulle gjøre så mye. Det virker som om psykologen din kanskje sliter med å finne ut av ting, kanskje hun tror på deg men bare viser det dårlig?

 • Uxituxi 5 måneder siden #3

  Har samme ting, ikke funnet ut selv hva som hjelper meg men helsesøster sa at hvis man teller alle kroppsdeler og jobber seg gjennom alt sammen så blir du sliten å kanskje sovner.

  Hun sa at først lukker du øyene, så teller du fra tærne oppover til beina osv. du kan også gjøre det med ting i rommet. Se rundt i rommet og legg deg ned med øyene lukket. Forestill deg rommet og hvor ting ligger.

  Jeg personlig opplever mest at jeg lager meg selv situasjoner som skoledagen og at kanskje kommer en premie eller det skjer noe jeg liker. Som når jeg virkelig har ting på tankene så kan jeg forestille meg selv med de jeg liker best, og da drømmer man fortere og du sovner! Drømme om at den du er forelska i ber deg på date eller at du drar på ferie med bestevennen dine osv

 • Hallopudu 5 måneder siden #4

  Hadde et lignende problem med å slite å sove. Jeg startet rett og slett og endre rutinene mine får å få det bedre med meg selv og tankene mine. Fikk foreldrene mine til å sette inn en skjermtid på telefonen sia mye negativt og tanker kommer fra sosiale medier. Startet og stå opp tidligere, dra på små joggeturer og gjøre ting selv om jeg inne orket. Det er tungt i starten men du kommer i en flyt og får tankene over på en fornuftig sted og ble mye lettere og sove på kveldene får min del

 • Hallopudu 5 måneder siden #5

  Sov og med vinduet åpent og gjerne lufte litt 1-2 timer får du legger deg

 • heiheihei123 4 måneder siden #6

  Jeg har slitt med søvn og tanker når jeg skal sove. Jeg snakket med bup om dette og jeg fikk resept på melatodin. Dette har hjulpet meg veldig:) håper du får det til!