ForumMin psykiske helse / Overspiser hele tiden
 • Overspiser hele tiden

  Startet av Feitku  ett år siden

  Hei. Vet ikke hvem jeg skal prate med om dette så tenkte her var en god start. Jeg sliter med overspising. Jeg har lagt på meg en god del og er per idag i kategorien fedme. Jeg havner i episoder der jeg «våkner» med godteripapir og tallerkner i senga mi. Foreldrene vet ikke dette. Jeg vet ikke hvordan jeg skal slutte, det er helt umulig. Nå som vi er i en pandemi har overspisingsepisodene kommet mer hyppige. Jeg har fått ett elendig selvbilde av de ekstra kiloene. Mitt spørsmål er hvem skal jeg kontakte angående dette for å få hjelp? Eller har dere noen råd til å stoppe overspisingen? På forhånd takk

 • heiheihei123 ett år siden #1

  Hei, jeg sliter med at jeg spiser for lite, men noen ganger spiser jeg sikkerlig mye (binge eating). Det jeg pleier å gjøre hvis jeg vet dette skjer er å ta litt vann eller en mint gum. det pleier å hjelpe eller pusse tenner. Lykke til:)

 • Heihei888 ett år siden #2

  Hei, det høres ut som du muligens sliter med BED (overspisingslidelse) som er en spiseforstyrrelse som er viktig blir tatt på alvor. Jeg har selv slitt med det en god stund helt til det etter hvert utviklet seg til bulimi. Skulle ønske jeg hadde fått hjelp mye tidligere. Jeg anbefaler deg og prate med foreldrene dine om dette slik at du kan få snakke med en profesjonell, fks. en ernæringsfysiolog. Du kan også på egen hånd kontakte legen din eller helsesøster på skolen og fortelle han/hun om det du sliter med. Overspisinglidelse er ofte et resultat av psykiske lidelser som depresjon og/eller angst eller en negativ mestringsrespons til et underliggende problem. Som fks. det du skriver om lavt selvbilde. Hvis du velger å takle det på egen hånd anbefaler jeg deg ikke å begrense matinntaket ditt tidligere på dagen slik at du ikke får høy matlyst om kvelden. Det er også verdt å prøve noe som heter «mindful eating» som jeg vet har hjulpet flere.