ForumMin psykiske helse / Ond sirkel
 • Ond sirkel

  Startet av Alene14  8 måneder siden

  Jeg er en jente på 14år som har slit psykisk siden 4 klasse (som jeg husker). Og jeg begynte hos psykolog for noen måneder siden. Selv om jeg ikke sier noen ting hos psykologen så synes jeg det er fint etter å holde selvmordstanker og panikkanfall hemmelig i 6 år.
  Men nå er jeg så stressa at jeg ikke orker tanken på å gå ut. Og da kommer jeg meg ikke til psykologen min. Jeg orker heller ikke å snakke med henne på telefonen. Og den største grunnen til at jeg er der er fordi at jeg er så stressa.
  Og jeg klarer ikke gjøre skolearbeid heller.
  Det er en ond sirkel å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

 • støttejenta 7 måneder siden #1

  Hei,
  Først vil jeg si at det ikke er bra for psyken å holde slike tanker for seg selv. Men du er jo så sterk og gir aldri opp! Jeg vet at det er vanskelig å snakke med noen om selvmordstanker og panikkanfall, men prøv. Du vil absolutt merke at det blir godt etter at du har holdt det hemmelig i 6 år. Du har allerede noen du kan snakke med, psykologen din. Hvis du ikke klarer å snakke med psykologen din, så kan du alltids snakke med helsesykepleier eller sosiallærer. Uansett hvilken av de du velger, husk at de er her for deg og har mer kunnskap om hvordan de skal hjelpe deg. Hvis de ikke vet hvordan de skal hjelpe deg, da er det viktig at du ikke gir opp, og prøver en annen vei. Men jeg ser veldig godt at du trenger støtte også.

  Hvis du ikke klarer å snakke, så prøv og skriv et brev med penn og papir. Det kan funke å skrive, når du setter deg inn i det og vet hva du skal skrive.

  Lykke til! Det trenger du.
  Masse klemmer.
  Det er ikke noe annet å si enn: lykke til!