ForumMin psykiske helse / Noen som har erfaring med ocd?
 • Noen som har erfaring med ocd?

  Startet av Elljen28  4 måneder siden

  Heisann folkens! Jeg er en 16 år gammel jente med tvangstanker og tvangshandlinger. Dette begynte for tre år siden i åttende klasse. Jeg har holdt på med ekstrem vasking av hender, å be til gud, knekke fingre, ikke dra steder på grunn av smitte. Jeg er i hovedsak redd for omgangssyke og alle tanker og handlinger er knyttet til dette. Jeg vil påstå å si at jeg er inne i en ganske god periode akkurat nå, heldigvis. Jeg trodde jeg ville være veldig redd for corona når det kom, men jeg er ikke det. Det eneste er at jeg blir stresset når det kommer nye tiltak og når det er store nyheter om korona. Da klarer jeg ikke å tenke på noe annet og tenke på hva som kommer til å skje, og jeg tenker alltid det verste. Jeg klarer altså ikke å legge fra meg telefonen og slappe av. Er det noen andre som føler de blir veldig veldig stresset generelt over ting andre ikke blir så stresset over? Har ocd og stress en sammenheng? Jeg stresser mye akkurat nå selvom jeg ikke har så mange tanker og handlinger. Del gjerne deres erfaringer her. Hilsen stresset jente på 16 år:)))

 • Mental health strong 4 måneder siden #1

  Hei, har ikke erfaring med OCD. Men dette kan også egt høres ut som angst siden du stresser så mye? Kjempe fint av deg å ta corona på alvor og skjønner du blir stresset om nyheter og regler for corona. Ta kontakt med helsesøster på skolen eller helsestasjon for barn og unge der du bor. Du kan alltid skrive til ung.no, alarmtelefon osv. Har du en psykolog du snakker med om ocd kanskje h*n kan hjelpe deg? Eller vil du ha psykolog kan du si det til foreldrene sine. Kunne ønske jeg fikk hjelpe deg mer og bedre en dette men dessverre vet jeg ikke så mye om OCD. Har mer erfaring med depresjon (er diagnosert med det) og litt sosial angst/angst (skal snakke med psykolog om jeg sliter med det) håper du får bedre svar. Stay safe and strong i denne situasjonen her. Er extra tungt å slite psykisk i en pandemi.

 • Elljen28 3 måneder siden #2

  Hei. Jeg har snakket med helsesøster på skolen et par ganger. Jeg har også vært hos fastlegen. Men jeg føler meg så dårlig eller skamfull etter jeg har snakket med noen om det. Jeg føler nesten at jeg gjør meg stjerne enn jeg egentlig er. Selvom jeg vet at jeg ikke gjør det. Jeg forteller bare det jeg føler og tenker. Men jeg føler at helsesøster syntes så synd på meg og tar det veldig seriøst. Det er selvfølgelig bra at hun tar det på alvor, men jeg bare skammer meg etter jeg har snakket med henne eller noen andre om det. Føler ikke helt at noen noen gang kan forstå hva sol skjer i hodet mitt. Det bare spinner og spinner hele tiden.
  Hilsen Ellen

 • Mental health strong 3 måneder siden #3

  Hei, meg igjen. Skjønner dette, er bra helsesøster tar det på alvor. Du har vært hos fastlegen men har fastlegen din henvist deg til en psykolog elln. Når du er der neste gang og du vil snakke med psykolog kan du høre om fastlegen din har mulighet til å henvise deg. Håper du finner ut av dette.

  Hilsen -mental health strong

 • marihøne 2 timer siden #4

  Hei. Sliter med det samme, det er utrolig slitsomt. Går ut over nesten alt i hverdagen min, klarer ikke spise på restaurant uten å bli kvalm fordi jeg blir så redd for å bli matforgiftet, har forskjellig mat som jeg ikke vil spise pga. risiko for å bli dårlig og såkalte "safefoods" jeg spise uten problem, klarer ikke at kjæresten min tar meg i ansiktet, sliter med oralsex osvosv. Hater det så utrolig mye. Vurderer å skaffe hjelp selv men sliter med å snakke om det da jeg egentlig bare føler meg gal. Hadde en veldig dårlig periode i august i fjor hvor jeg var kvalm og stressa typ hver dag i en måned. Tror selv det var påvirket av en stor endring i livet mitt, da alt jeg var vant til og rutinene jeg hadde bare forsvant. Og da er det gjerne ikke så rart av man bli påvirket. Har du hatt noen livsendringer som kan ha påvirket det? Det går bedre med meg generelt nå, har fremdeles dårlige dager bare ikke like alvorlig heldigvis.

  Ble heller ikke så stressa pga. korona, det betrygger meg egentlig mye mer fordi jeg vet at folk er mye mer renslige enn før og risikoen for å få omgangsyke er blitt mye mindre. Ville fått korona over omgangsyke 100% hehe