ForumMin psykiske helse / Mareritt
 • Mareritt

  Startet av alene og deprimert  én måned siden

  Jeg har egentlig bare mareritt om natten og i tillegg har jeg de samme marerittene hele tiden også på dagtid. De handler om for eksempel at jeg blir kidnappet eller at hele familien min dør. Jeg er kjempe lei av disse marerittene og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, er det vanlig.
  Håper noen har noen råd eller noe.
  Har i tillegg angst og er deprimert
  Hilsen jente 14

 • NorskPotet én måned siden #1

  Hei, det er en måte å på en måpte unnslippe mareritt. Jeg har hatt det selv da jeg var mindre. Jeg spurte min kusine som studerer psykologi og helse. Dette kan høres utrolig teit ut, men det hjalp. Hun ba meg om å tenke på det verste jeg har drømt. Når jeg kom på det så skulle jeg tegne det som skjedde og fortelle det høyt.
  Etter jeg hadde gjort det skulle jeg lese og tegne det en gang til på et nytt ark. På den første arket skulle jeg tegne videre hvordan jeg ønsket slutten skulle bli. Altså f.eks si at du drømte at din familie blir kidnappet og ble drept som du skrev. Da tegner du at når de blir kidnappet så kommer f.eks politiet, arresterer mannen og ingen blir skadet. Da har du en lykkelig slutt.
  Det andre arket der de blir drept, skal du rive i stykker og tenke på slutten at det er en trist og dårlig slutt som ingen vil ha.
  Mareritt kommer også hvis du leser en skummel bok eller ser på skumle filmer før sengetid.

  Det høres teit ut, men det hjelper faktisk! Ihvertfall med meg!