ForumMin psykiske helse / Mange venner men helt alene
 • Mange venner men helt alene

  Startet av melisdryss  5 måneder siden

  Hei!
  Jeg har mange venner. Jeg har den beste familien jeg kunne tenke meg. Jeg har en hund og en katt og er flink på skolen. Jeg er god i fotball, ridning og jeg er rask og driver med løp.
  Men jeg er ikke glad. Jeg har noen venner som jeg er bestevenn med. Men noen ganger, eller ganske ofte tenker jeg: Hvis jeg hadde drept meg selv og de hadde blitt veldig lei seg og sagt at de bryr/brydde seg, så tenker jeg at de lyver. Fordi hvis de bryr seg. Så hadde de vist det. Jeg er der alltid for andre. Jeg spør hvordan det går, men ingen spør meg. Hvis jeg sier noe som er bra i livet mitt så sier de at jeg skryter av meg selv. De klager alltid på at ingen bryr seg om dem, selvom jeg gjør alt jeg kan for å passe på at de har det bra. Jeg har bare fake venner. Men hvis jeg kvitter meg med dem så har jeg faktisk ingen. Jeg har 4 «bestevenner» men bestevenn nr 1 og bestevenn nr 2 er kjempe gode bestevenner. Og bestevenn nr 3 og bestevenn nr 4 er bestevenner.
  Jeg er sur på dem fordi de fikk meg til å tro at jeg hadde bestevenner. De sier de er skikkelig glade i meg. Men ord har ingen verdi i forhold til handling. Jeg må alltid passe på at alle har det bra. Alltid. Jeg har aldri fri. Ingen ser meg. De finner på ting uten meg, og så skylder de på corona at jeg ikke kan være med dem. 2 av bestevennene sa faktisk til meg for 2 år siden ca at det er best at vi bare er venner og at de ikke vil være bestevenn med meg.
  Noen ganger øker jeg ingenting og andre ganger så gjør det faktisk vondt i hjerte.
  Kan de stoppe å lyve. Jeg er ikke dum, jeg skjønner når de lyver. I gruppechatten som vi har, vi 5, så prater de sånn: ses etterpå, og sier det etterpå og sånt.
  Men jeg leaver ikke gruppechatten for da lurer de på hvorfor. Jeg har ikke sagt noe til dem, fordi da kommer dette til å skje:
  Noen kommer til å si at jeg lyver, noen kommer til å baksnakke, som de gjør fra før av.
  Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hjelp.

 • Ole_Brumm 5 måneder siden #1

  Hei😊

  Et lite øyeblikk trodde jeg at jeg hadde skrevet dette, og glemt det, for jeg skjenner meg litt for godt igjen.

  Den eneste som gjorde at jeg var sikker på at dette ikke var meg bortsett fra brukernavnet som jeg sjekket flere ganger, var at jeg har tosånne grupper

  Gjennom oppveksten har jeg lært mye om akkurat dette, fra en rekke forskjellige personer.

  Jeg har flere ganger tenkt på måter å ta livet, og ting å gjøre rett før. Har aldri vært i nærheten av å gjøre noe, heldigvis.

  Nå har nå ikke jeg fått ordna opp selv, men jeg kan gi deg noen tips.
  - dropp folk du ikke trenger, så slipper du å ha dem slepende og dra deg ned.
  - prøv å finne ut om noen av dem ikke er like fake som du tror, det kan hende de bare har det vanskelig selv, og ikke kan noe for det. Vis du mistenker dette så burde du prøve å snakke med dem, ikke gjør det noe stort, bare begynn å snakk rundt temaet, og så kan det hende at en eller flere åpner seg(har erfart dette selv). Dette kan vare bra for begge, selv om kun en åpner seg.
  - snakk med foreldrene dine, og si hvordan du har det, så skal de nokk hjelpe deg☺️

  Hilsen ole_brumm