ForumMin psykiske helse / Isolerer meg selv og tørr ikke møte opp i sosiale sammenkomster
 • Isolerer meg selv og tørr ikke møte opp i sosiale sammenkomster

  Startet av D12345  11 måneder siden

  Hei.
  I det siste har jeg sliti veldig mye med min psykiske helse. Jeg isolerer meg selv fra sosiale sammenkomster og blir egentlig bare engstelig om jeg blir invitert på noe og finner på en unnskyldning for å ikke komme. Jeg har derfor ikke så mange venner og bekymrer meg mye. Sammenligner meg med alle og har det ikke bra med meg selv. Jeg går andre året på vgs og tror ikke jeg får vært russ pga jeg ikke klarer å møte folk. Jeg har også heller aldri hatt en ordentlig kjæreste og er redd for å ende opp alene - nettopp fordi jeg ikke klarer å møte folk pga min psykiske helse. Føler jeg er den eneste i verden som har det sånn og jeg tenker veldig mye på dette. Håper noen kan muntre meg opp og si hva som er galt med meg:(
  Hilsen 18 år gammel jente

 • RainbowCrash 11 måneder siden #1

  Hei. Jeg antar at du sikkert har sosial angst. Det er det flere som har og det er veldig vanskelig å leve med hvis man vil være med andre, men ikke tør. Tenk at folk rundt deg ikke tenker så mye på småfeil eller ting du gjør selv om det kan virke sånn noen ganger. Prøv å ikke sammenlign deg selv med andre. Ingen er perfekt og det nytter ikke å se på alle andre og ønske du var som dem, eller en blanding av alle gode tingene de er til sammen, for da blir man oftest bare nedfor.
  Tingen hvis du isolerer deg er at det oftest bare blir verre(hvertfall med meg) Prøv å finn noen du stoler på å snakke med. Prøv å bli med på ting og gå ut mer selv om det er skummelt. Hvis det virkelig ikke gå fåreslår jeg at du kanskje besøker en psykolog eller noe, før du føler at det er helt ute av kontroll. Jeg beklager hvis jeg ikke kan hjelpe, jeg håper du i hvertfall forsto litt av det jeg prøvde å si... Lykke til, vær sterk, ikke gi opp, glad i deg!
  Hilsen jente 17

 • LilWayne 11 måneder siden #2

  Jeg tror også dette er en form for sosial angst, men jeg kan ikke sette noen diagnose. Klarer du å forklare mer om hvorfor du isolerer deg? Og hva tankene dine er til å være sosial? Har du mange venner og hvordan forholder du deg til folk.

 • freyahaley 11 måneder siden #3

  Sosial angst er veldig vanlig. Jeg hadde det selv også før (har det i mindre doser nå), men jeg kom over mye av det av å gå utenfor komfortsonen min. Eks: begynte på et konfirmasjonskurs (med oppmøter hver uke og leir i 5 dager), hvor jeg ikke kjente noen. Jeg var livredd for å stå alene i en krok, bli rød i fjeset om noen skulle snakke til meg, eller komme på gruppe med de "populære" og ikke vite hvordan jeg skulle oppføre meg. Og sant skal sies jeg hadde noen "akwarde øyeblikk", men etter å ha gått der noen ganger fikk jeg en helt ny selvtillit, ble mye mer komfertabel og fikk nye venner!
  Husk: I virkeligheten var det ingen som bryr seg om hva du gjør, alle har sine egne problemer de dealer med.
  Og du kommer sikkert til å være litt nervøs rundt mennesker, men hva så. 9/10 personer er redde eller nervøse når de møter nye mennesker. Og hva om den samtale går til helvete! Du har ihverfall prøvd! Så gå og kjøp deg en is for den gode innsatsen
  Du er verdt noe, du er helt normal og fremtiden vil holde nye vennskap - jeg heier på deg:)

 • Tusj 10 måneder siden #4

  Ta dette opp med fastlegen din!