ForumMin psykiske helse / hvordan stopper jeg med selvskadingen?..
 • hvordan stopper jeg med selvskadingen?..

  Startet av Vinter2020  4 måneder siden

  Hei, jeg har nå drevet med selvskading i 3 år og som mange andre startet det bare med så små kutt a de forsvant etter et par dager. nå derimot forsivnnner de ikke. jeg sliter veldig med å gjemme det for familien min spesielt når hele hoften min er dekket. jeg stresser også velig mye over det fordi det snart er sommer og jeg har jo lyst til å bade med vennene mine og familien min, men jeg vil ikke at noen skal se det. jeg vil ikke bli spurt alle spørsmålene eller se skuffelsen i folks øyne. en av vennene mine sa at de som selvskader kun gjør det for oppmerksomhet, jeg døde innvending. hvordan skal jeg nå til sommeren bade med han og la han se hvor mye jeg ber om "oppmerksomhet"? det staret lett med sår som forsvant etter dager og det var ikke et veldig stort problem og gjemme det. nå er det umulig.

  har noen tips til hvordan si det? gjemme det? eller stoppe?

 • Tristoglei. 4 måneder siden #1

  Hei!
  Det er så bra at du vil søke hjelp!
  Det er jo ikke bra å gjøre selvskading for gøy, siden dette er et veldig sterkt tema, og det kan være noen som faktisk sliter, så jeg skjønner hvordan du reagerte når en av vennene dine gjør selvskading for oppmerksomhet.

  Kjære deg, jeg er helt sikker på at du ikke ber om oppmerksomhet når du viser arrene dine. Når du har arr, så betyr det at du er en skikkelig sterk person, tøff og modig.
  Jeg syns at du bare kan vise arrene dine, ikke bry deg om hva andre tenker, bare vær deg selv! Vær ærlig og åpen med vennene dine om det, hvis de ikke liker deg, så er det ikke din feil. Prøv å være ærlig med familien din om at du driver med selvskading, kanskje de kan hjelpe deg med å stoppe? Skriv et brev til familien din og bare si det rett ut på brevet. Eller familien din kan hjelpe deg med å komme i gang samtalen, når du snakker med dem.

  Uansett, det viktigste er at du snakker med en voksen om det, det er ikke bra å ha alt vondt inni seg for lenge, siden det kan bli verre. Starte med å snakke med helsesykepleier eller psykolog.

  Jeg vet du kommer til å klare det, lykke til!
  Masse klemmer :)