ForumMin psykiske helse / Hvem kan jeg snakke med.?
 • Hvem kan jeg snakke med.?

  Startet av Mental health strong  8 måneder siden

  Hei, 14 år gammel med psykisk helse. Jeg må spørre om dere vet noen jeg kan snakke med for å få det bedre? Jg bytter litt på historien min tilfelle en venn av meg er på kors på halsen å leser dette. Å noen venne av meg kan historien min som jeg tenke å fortelle.

  Jeg har en bestevenn med psykisk helse selv h*n vil ta sitt eget liv å har prøvd det foran meg og alle. H*n prøvde overdose på skolen, den dagen var min værtste dag egt i 2020. H*n er hos barnevernet, bup, skal kanskje få en støtteperson som jobber på skolen vår, snakker litt med helsesøster gjør h*n. H*n spiser ikke så mye og bup har satt ifra til faren men faren tvinger h*n ikke i mat som er negativt. Hvordan sende bekrymrings melding om H*n anonymt? Håper på svar.

  Mitt spørsmål kommer her:

  I mars 2020 var jeg veldig mye nedafor utrolig sliten og ville ikke leve Men samtidig ikke dø. Jeg holdte dette inni meg til mai/juni da jeg fortalte at Jg føler meg deprimert, ble henvist til bup og snakket med helsesøster flere ganger. Snakket en liten stund på bup og diagnosert med mild depressiv/depresjon bup mente at helsesøster var den rette snakke personen med meg sa de avslutta saken. Jeg snakka mye med helsesøster, begynte med selvskading og fikk selvmordstanker. Jeg føler meg verre med min psykiske helse en før. Helsøster vil ha mg tilbake på bup. Før null ble jeg henvist på nytt til bup av fast legen for å sjekke meg for ADHD og 6 dager senere før vi brev fra bup om at de avviste hendelsen og at de vil Jg skal vente 6 måender for å komme inn på nytt for å sjekke om det har blitt noe bedring. Men hjelper jo ikke det når ting blir verre. Blir plaget av noen i klassen i lang tid så dette burde Bli mobbe sak. Har satt ifra til læren min og h*n brydde seg Ikke på starten. Jg sier ifra på nytt å da sier hun til de at hvis det skjer igjen må de ta det opp videre. Nå for 1 dag siden plagge de meg igjen og tenkte å si ifra til helsesøster. Ble mobbet På barneskolen også litt og holdte det inni meg sa bare da på barneskolen at noen erta meg mn ble ikke gjort noe med det. Jeg føler ikke helsesøster hjelper å snakke med. Men nå har vi kommet til selve spørsmålet som er hvem kan jeg snakke med om min psykiske helse/ tanker/ depresjonen min/ sosial angsten min/ konsentrasjon problemet midt/ søvnen min/ trives ikke på skolen osv/ mat lyst borte/ osv Når helsesøster ikke hjelper og Bup vil ikke snakke med mg. Hvem andre kan snakke med meg. Psykolog hadde vært best. Vet noen Om at det går Ann å bli innlagt på instutisjon en liten stund når man er sikkelig psykisk sliten? For å få kommet mg litt bort hjemmefra på sånne dager? Har det bra hjemmet men r er utrolig mye dager der Jg er psykisk sliten og orker ikke å stå opp sånn egt men må for man mø bli tvingt og mamma Sier man må selvom man er sliten. Mammaen min vet om selvskadingen min og selvmordstankene mine men sa at det gikk fint og trur ikke hun tenker over det med selvmordstankene men vært noen ganger der mamma spør om jeg har gjort det nytt og om å se armen min. Er sykt IRR men skjønner det samtidig.

  Så jeg håper dere kan hjelpe meg med hvordan man sender bekrymrings melding angående en person og vil være anonym. Å hvem man kan snakke med utenom at det er helsesøster som ikke hjelper og bup som ikke vil hjelpe meg, tusen takk for svar på forhånd. Betyr mye<3

 • Tutti22 8 måneder siden #1

  Hei, jeg vet ikke veldig mange du kan sende bekymrings melding til? Men kanskje du kan si det til helsesøster,siden du snakker litt med henne uansett? Eller kanskje du kan snakke med vennen din å be h*n si det til noen selv? Kanskje du kan be h*n ta kontakt med helsesøster, eller røde kors, eller helsestasjon for ungdom eller noe sånt?

  Jeg tenker også at kanskje du kan snakke med røde kors, eller helsestasjon for ungdom eller mental helse ung...osv, om hvordan du selv har det!!! Jeg forstår virkelig ikke hvorfor BUP ikke gjør noe med det, det er jobben deres, og de klarer ikke å gjøre den engang... kanskje du kan sende en klage til BUP? Jeg vet ikke hvordan man gjør det, men jeg tror det skal gå ann... jeg mener også at moren din burde ta seg sammen, hun burde ikke si at det går fint, når du forteller om selvskading og selvmords tanker!!! Hun burde vise at hun bryr seg!!!

  Det siste jeg vil si er at du IKKE bør ta selvmord... jeg vil heller ikke leve, men jeg har forstått att selvmord ikke er en løsning... om man tar selvmord forsvinner ikke smertene...de går videre til de som elsker deg og er glad i deg, smertene er kanskje ikke helt de samme, men de kommer til å savne deg evig mye, og jeg tror at de vil angre på at de ikke gjorde noe for å hjelpe deg... du er ett menneske som har rett på å ha det bra!!!!!! Selv om jeg ikke kjenner deg vil jeg egt at du skal love at du ikke skal ta selvmord... og at du kanskje kan prøve å slutte med selvskading... husk, dette er noe du skal gjøre for deg selv, du skal slutte fordi det er bra for deg!!! Du må ikke gi opp!!! Jeg heier på deg!!! Lykke til, jeg tror det vil bli vanskelig, men ikke gi opp!!!

 • Mental health strong 8 måneder siden #2

  Hei, takk for svar. Vet selv at selvmord ikke er løsning. Så at Jg skrev feil angående når skrev mamma sa det gikk fint når hun fikk vite om selvskadingen og selvmordstankene. Hun brydde seg og det var Jg som sa at det gikk fint til hun for vil ikke såre hun angående det. Er veldig sur på bup og det er også helsesøster. Det værste er at det var litt mørk brev fra helsesøster til fastlegen for fastlegen skriver hendvisningen og det brevet kom til bup og med fastlegen sin ord om hendvisningen hvis du skjønner. Brevet var litt mørk om selvmordstankene mine osv beskrive brevet på et annet innlegg Jg skrev.. har ikke drevet med selvskading på Arma mine siden mamma vil se dem noen ganger... sa ifra til helsesøster istad om bekrymring av vennina mi og fortalte omnen voksen vennina mi snakker mye sammen med til helsesøster. Helsesøster skulle snakke med den person vennina mi snakker mye med og spørre hvordan det gikk med hun osv. Helsesøster skulle ikke si hvem som sa det pga Jg ikke ville det og Jg turte iikke og spørre den personen selv. Vennina mi skrev til meg istad at når hun snakka med helsesøster så sa hun alt gikk fint osv. (Det var før jeg snakka med helsesøster tipper Jg) fordi hun skrev videre at helsesøster spurte «navnet på personen» vennina mi snakker mye med og helsesøster fant ut senere at vennina mi løy til hun. Det var pga mg litt. Forandra litt på historien tilfelle vennina mi ser denne her..