ForumMin psykiske helse / HÅPLØS
 • HÅPLØS

  Startet av eltonjohn  3 år siden

  Hei til alle dere som kommer til å lese dette.

  Jeg føler meg håpløs. Føler at jeg har null mestringsevne og at alle andre er mye flinkere til meg når det gjelder alt. Føler at fremtiden min er svart, at det ikke er vits til å fortsette fordi jeg vil aldri greie å leve opp til forventningene jeg og alle andre har om meg. Tankene mine surrer. Jeg kan være sykt happy i det ene øyeblikket, mens i det neste er jeg helt nede i kjelleren og har ønsker (merk: ikke tanker eller planer) om at jeg bare kunne vært død og kommet fra alt av plager og angster livet bringer.

  Jeg har nå slitt med psykisk helse i nesten to år. Jeg har aldri blitt "diagnostisert" med noe konkret. Så jeg er ikke deprimert, har ikke bi-polare lidelser, har ikke flink-pike syndrom etc. Så jeg går bare rundt å føler meg nedstemt delux, har humørsvigninger og føler og tenker på alle prestasjoner og forventninger alle har til meg.

  Jeg har i de siste årene opplevd å byttet praksisplass flere ganger via vgs, og nå som jeg er lærling ble jeg sykemeldt pga jeg var helt utkjørt. Hadde da jobbet i 1mnd og 2uker. Da jeg leverte sykemeldingen ble jeg overkjørt og halvveis lurt til å skrive under på en oppsigelse. Nå er jeg 18 år. Står uten jobb og lærlingplass. Vet ikke hvordan plass jeg har i denne verden. Føler meg nøytral og passiv til alt. Jeg bekymrer meg big-time om fremtiden siden jeg ikke vet om jeg skal fortsette som lærling, om jeg skal hive meg på påbygg eller hva jeg i det hele tatt skal gjøre med livet mitt. I dette tilfelle føler jeg at jeg har null hobbyer som kan slås sammen med arbeidslivet og at jeg er ett stort null som naver i en alder av 18år. Føler meg som en "quitter". En som aldri klarer å gjennomføre noe. Føler meg håpløs. Føler at jeg er tidenes værste og lameste 18-åring som finnes. Føler at alle andre er mye bedre enn meg. Føler meg som ett null og at ingen forskjell (både i arbeidslivet og blant venner) ville blitt utgjort hvis jeg endte livet mitt. Jeg ser ikke hensikt med å fortsette når jeg har null planer og null ideer om hva jeg skal gjøre videre i livet mitt. Det stresser meg.

 • TGMYON 8 måneder siden #1

  Hei!
  Jeg merket at du ikke har fått noen svar siden du la ut innlegget, som var tre år siden..
  Vel, jeg håper svaret mitt fortsatt hjelper nå som da!
  Du er vel 21 år nå, og jeg håper du fortsatt er her hos oss! Jeg vet hvordan det føles å være deprimert men jeg har aldri hatt selvmordstanker. Så jeg kan ikke si mye mer enn at du burde snakke med noen! Du trenger ikke gå til lege eller lignende innenfor helsetjenesten, men du burde snakke med noen du stoler på om du har det! Du sier du ikke har tanker om å ta ditt eget liv, men det virket som du tenkte på det i slutten av innlegget her. Det er ikke så bra, og da burde du i hvert fall prøve å ta kontakt med leger eller helsepersonell om du orker. De kan hjelpe deg å finne ut hvorfor du føler deg som du gjør.
  Å være naver generelt er IKKE «lame». Og det å få hjelp som det er utrolig normalt. Jeg tror nav også kan utplassere deg i arbeid, så det er bare å dra å spørre om du fortsatt har behov for det.
  Husk at du er godt nok, og at om du tror ingen bryr seg om du dør så skal du vite at jeg gjør det. Takk for at du spurte om hjelp, og ikke ga opp! Det er utrolig bra, og du burde være stolt over å spørre i det hele tatt 😁

  Som sagt håper jeg at det hjelper litt i hvert fall! Livet er vanskelig, men det er verdt å fullføre ❤️
  (Håper det hjelper både personen som skrev innlegget og potensielt andre lesere)