ForumMin psykiske helse / Har jeg en mentallidelse? Hvordan forteller jeg det til andre?
 • Har jeg en mentallidelse? Hvordan forteller jeg det til andre?

  Startet av Augustlife  3 måneder siden

  Jeg har lenge lurt på om jeg har noen form for angst, depresjon eller en annen mental lidelse. Jeg vil egentlig ikke ha det, men jeg har alltid følt at det ikke er vanlig å føle så mye som jeg gjør. Jeg sier ikke dette fordi jeg vil være kul, selvom det ville vært fint å fortelle mobberne mine at de har såret meg så mye at jeg må ha hjelp.

  Vel til poenge:
  Storesøsteren min hadde depresjon. Hun har kuttet seg på bena, armene og brystet sitt. Foreldrene mine er skilt, og vi bor for det meste hos mamma. Mamma blir veldig lei seg når søsteren min kutter seg. Personlig så syntes jeg at det er dumt at hun kutter seg, men hvis det hjelper henne med å bli bedre så skal jeg ikke si noe på det. Mamma pleier å snakke til meg om hvordan hun syntes søsteren min sin mentale sykdom tar så mye av energien hennes, og at hun nesten ikke orker mer. Derfor syntes jeg det er veldig vanskelig å fortelle henne at jeg vil ha en psykolog og sjekke for mentale sykdomer i frykt for at mamma vil knekke under presset.

  Jeg vet at mamma føler at det er hennes feil, og at hun ikke gjør nok for meg og min søster selvom det er min fars feil at vi er som vi er. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå, og vurderer å bare ignorere det. Hvis mamma blir lei seg pga. Meg så vil jeg ikke si det. Det er bedre at hun er glad.

 • TGMYON 3 måneder siden #1

  Det høres ut som at moren din kun vil deres beste. Om du føler du trenger å snakke med noen, så burde du gjøre det. Om du unngår følelsene dine og stenger alt inne kommer det til å ende dårlig, så det er best om du sier ifra før det blir for mye for deg.

  Jeg vet ikke med deg, men om jeg var i din posisjon ville moren min vært glad over at jeg ønsker hjelp.

  Håper det hjalp!

 • Ole brum 3 måneder siden #2

  Du kan kanskje snakke med helsesøster

 • Augustlife 3 måneder siden #3

  Tusen takk for svarene deres! Jeg føler meg mye bedre nå, og setter pris på svarene(: Hvis noen er i en lik situasjon som meg og syntes det er litt vanskelig å si ifra så anbefaler jeg å prøve ut dette:

  Les deg opp på mentale lidelser du tror du har! Jeg følte meg mye bedre når jeg visste hva f.eks angst var.

  Hvis du fortsatt syntes det er vanskelig så kan du skrive! Jeg lagde en bruker på Snapchat som jeg sendte alle følelsene og tankene mine til, men hvis du ikke kan eller orker det så kan du bruke: En bok, notater på telefonen, en dagbok app, sende meldinger til segselv på appen meldinger eller et annet alternativ(:

  Hvis du fortsatt har problemer så burde du nok si ifra. Men ta det med ro(: Du kan ta den tiden du trenger, og må ikke si ifra før du føler deg trygg!

  Gjerne ta kontakt hvis det er noe du vil snakke om(: