ForumMin psykiske helse / Forstyrrelser
 • Forstyrrelser

  Startet av VCOIAN  6 måneder siden

  Hei. Jeg er en jente (litt guttish), og 13 år. I det siste har jeg begynt å lure på om jeg har noen forstyrrelser.

  Det siste året har jeg hatt problemer med å få sovnet. Hjernen min har liksom alltid tenkt «5 minutter til, hvem trenger søvn? Bare sov i morgen» osv. Jeg har ikke kunnet noe for det. Kan det være insomnia? Jeg har lest litt om det, men det var på engelsk da, siden jeg liker engelsk mer enn norsk.

  Jeg har også lurt på om jeg har begynt å fått sosial angst. Når vennene mine kommer på døren for å spørre om jeg vil være med ut, kommer jeg alltid med unnskyldninger. Som feks. At det er middag, eller at jeg har vondt i hodet, elns. Når jeg er på butikken surrer øynene mine overalt. Det er så mange folk, jeg får nesten ikke puste, det blir varmt, osv.

  Har også lurt på om jeg har OCD. Jeg får alltid mange tvangstanker. Jeg tenker liksom «Trykk fingeren din i bordet 3 gang, eller så dør du, nå frem til det skiltet før den bilen, eller så går de 3 ekte vennene dine fra deg» og noen ganger er det sånne handlinger som liksom er at jeg skal skade meg selv.

  Jeg har ikke matlyst lenger, heller. Når vi spiser middag sliter jeg med å svelge maten. Ikke at jeg er syk eller noe, men jeg vil bare ikke ha mat. Jeg vil ikke ha noe å spise lenger. Det meste jeg spiser er tyggis. For 2 uker siden gikk jeg og søsteren min i byen sammen. Hun begynte å snakke om det å gå ned i vekt. Hun vet at jeg kanskje har depresjon, kanskje angst, og at jeg er veldig opptatt med å gå ned i vekt. Hun har angst selv. Så hun fortalte at både hun og min andre søster hadde det slik med vekten. Men min har gått opp og ned. I desember gikk det opp og ned mellom 52-58kg. Nå går det opp mellom 50-53.

  Jeg tenker veldig ofte på hva folk synes om meg. Noe som er i hjernen min 24/7 er om vennene mine hater meg. Deg føles alltid som om de gjør det. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.

  Kan du fortelle litt om spise forstyrrelser, angst, OCD, BP, BPD, og insomnia? Og hvis du hadde kunnet diagnosert meg med noe, hva ville det vært?

 • zebra1244 3 måneder siden #1

  Snakk med en person du stoler på, om det er en forelder, helsesøster e.l. om alt det du skriver om her. Helsesøster vil sikkert kunne hjelpe deg med å sette ord på det du føler, og legen din vil i verste fall henvise deg til BUP. Men start gjerne med helsesøster!